onsdag 13 oktober 2010

Stockholms problem...

Ja nog har Stockholm problem alltid. Flera.

Ett av problemen är den otroligt, för skattebetalarnas räkning, otroligt korkade utförsäljningen av gemensamma tillgångar.

Ur dagens DN:

"Det var i april 2008 som staden sålde hemtjänsten i Rågsved och Hagsätra till två chefer för 69.500 kronor, vilket var priset för inventarierna. Efter knappt två år hade företaget gjort en vinst på drygt nio miljoner kronor."

Begåvat av cheferna, korkat av staden.

Nu har faktiskt Regeringsrätten slagit fast i en dom att priset var åt pipan för lågt. Och vad kan man då göra åt saken? Ställa staden till svars? Fängsla någon? Begära skadestånd?

Nope.

Man kan (Stockholms stads jurister) VÄDJA till köparen (de begåvade cheferna som tjänade nio miljoner) att de ska betala mera.

Ser ni det framför er?

"Snälla, snälla, snälla, snällaste cheferna kan vi få några kronor till för hemtjänstföretaget vi sålde till er nyssens?"

Nej.

Och så var det klart.

Förnedring på hög, väldigt hög, stadsjuristnivå. Man får hoppas att det var politikerna som fick förnedra sig och inte den arma juristen. För det är allianspolitiker som ansvarar för detta vansinnet.

Läs för all del mera om korkade utförsäljningar som skett i vår huvudstad. På bekostnad av skattemedel och skattebetalare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar