lördag 2 oktober 2010

Filosofi och tendenser

Det är allvarligt att den röda tidningen i Kalmar län, Östran/Nyheterna, inte längre kommer som morgontidning.

Men tendensen är tydlig för gatan vi bor på. Vi hade tänkt oss en prenumeration på DN under veckoslutet. Det stupade på att ingen levererar tidningen den allra viktigaste dagen - söndag. Nix inte på vår gata inte.

Det senaste var att en entusiastisk säljare på DN sa att nu "fungerar det minsann". För de hade bytt leverantör. Vi blev glada och beställde. Första helgen - ingen DN på söndagen.

När vi klagade visade det sig att inget hade förändrats, vi kunde få tidningen alla dagar utom den viktiga söndagen. Då sa ni nej tack och inbetalningskortet revs.

Nu har vi trots detta fått DN alldeles GRATIS länge! Dock inte söndag. En lördag hade tidningsbudet missat att leverera så att det kom en gul postbil med vår gratis-DN. Så kan det gå.
Man vill ju inte klaga precis.

Well. Nu har vi sagt upp prenumerationen på Nyheterna/Östran med sorg. Jag kommer att sakna den mycket. Men att läsa en morgontidning på kvällen håller inte.

Så vi bor väl i samhällets utmarker, kan jag tro. Ingen morgontidning som är röd och ingen blå DN på söndagar.

När vi diskuterade detta vid middagen häromdagen så hade sonen det klockrena bidraget till undergångsanalysen att bidra med:

- Glassbilen kommer heller inte till vår gata!

Sant.

Konspirationen är fulländad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar