fredag 29 oktober 2010

Sofia Arkelsten var kvick med att lämna det olönsamma engagemanget

Glorian är onekligen på sned. Sofia Arkelstens engagemang för kollobarnen var inte så starkt. Det gick bra att lämna bums.
Turerna kring det mera välbetalda uppdraget för Sweco är verkligen inte riktigt rumsrena. Det fattar alla som är läskunniga. Sofia hade lovat statsministern att sluta men verkade ha för avsikt att stanna ändå. På bara en timme efter att journalisten på DN hade börjat ställa frågor så var avgången helt plötsligt faktum. Ynkligt.

På sidouppdraget hos Sweco tjänade Arkelsten 175 000 per år. Det är många gånger en årsinkomst på riktigt för en deltidsarbetande kvinna i Sverige i dag. Vad använde Arkelsten sina fickpengar till?

DN:
"Sofia Arkelsten hade bråttom att lämna ifrån sig arbetet för barnen på Barnens ö – men inte styrelseposten i börsbolaget Sweco. Samma dag som hon tillträdde som partisekreterare för Moderaterna lämnade hon stiftelsen för Barnens ö. Men det tog över två veckor att lämna börsbolaget."

Vidare:

"För styrelsearbetet i stiftelsen Barnens dag har Sofia Arkelsten haft en ersättning på 7.600 kronor per år plus 490 kronor per sammanträde. Styrelseuppdraget i Sweco skulle gett henne 175.000 kronor per år."

Arkelstens gloria blev grå när vi dessutom kan läsa i Aftonbladet om hennes lägenhetsklipp. Behöver jag nämna att hon fick låna en lyx-BMW också?

Flera om detta är Kulturbloggen och Peter H och Peter H2 och Johan W och Peter A och Röda berget och Svensson och Martin M och Martin M2 och Anna V och krönikören Johannes Forssberg på Expressen.

1 kommentar:

  1. Det är en underbar moral och människosyn som infunnit sig med moderaterna.
    Och tyvärr så verkar en stor del av väljarna ha samma åsikt så länge det gynnar deras plånbok.

    SvaraRadera