måndag 11 oktober 2010

Riskkapitalisternas party pågår till 2014

Sjukförsäkring som segregerar och gör sjuka fattiga, privata alternativ som tar ut vinster från skattebetalarna. Nej, jag är definitivt för en reglering när så är möjligt. Vid ett regeringsskifte 2014.

Innan dess kommer ingen att lägga krut på att hindra riskkapitalister från att partaja vidare.

Läs gärna detta hos Johan Westerholm:

"Den 11 oktober rullar vård- och omsorgsföretaget Attendo Care ut en egenproducerad reklamfilm i TV4. Filmen handlar om företagets äldreomsorgsverksamhet och är ett led i att uppmärksamma möjligheten att själv välja äldreboende eller hemtjänstutförare. Filmen, som är gjord inhouse, är enligt uppgift den första nånsin i genren rapporterar Resumé. Vad företaget inte tar upp i sin reklamfilm är de Lex Sarah anmälningar de dragit på sig genom åren. För att ta två exempel ur floran så kan det vara värt att notera att


• I Uppsala fick en svårt cancersjuk dement man ligga så länge i sin egen avföring att den torkade fast. När han till sist togs om hand hade han så svåra smärtor att han måste få morfin för att tvättas. Mannen fördes till en kommunal vårdinrättning och dog ett dygn senare.

• På äldreboendet Baggebo gård i Lidingö fick en man inte sina bandage omlagda på fjorton dagar. Både personalen och de anhöriga slog larm, vilket ledde till att Kommunen återtog driften och då nästan fördubblade personalstyrkan."

Flera som skriver i ämnet är Martin och Peter och Roger och Johan U och Anna på en blogg nära dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar