lördag 30 oktober 2010

Socialdemokratin har en egen identitet

I dag vill jag puffa extra för en stunds läsning hos Roger Jönsson, en sosse som allt som oftast gör kloka inlägg med djup. Vi har mycket att fundera på vi sossar.

"I debatten om byggandet av framtidens socialdemokrati framträder många intressanta tankar men också en viss förmåga att göra det mer komplicerat än vad det ibland behöver vara. Självklart är det viktigt att analysera vilket samhälle som finns nu och åt vilket håll det ska utvecklas men det är att titta på saker i fel ordning, Vi måste börja med grunden. När den är klar kan vi utnyttja de andra diskussionerna på rätt sätt. Vi måste fråga oss vad är det som ger vår rörelse både kraft till att genomföra förändringar och som ger partiet legitimitet i människors ögon. En legitimitet som väljarna i de flesta val valt att stötta."

Vi som deltar i öppna kriskommissionen kommer att trampa på ömma tår och vi kommer inte att vara rädda för att visa på att det går att förändra.

Flera om förändring i dag är Rebella och Kulturbloggen och Martin M och Anders Nilsson och Peter H och Johan W och Peter J på en blogg nära dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar