fredag 15 oktober 2010

Schlingmanns sanningsministerie

Tänk nu finns Schlingmann där för att förklara verkligheten! Vi korkade rackare här ute i landet får väl tacka och bocka för att vi numera får en pr-ansvarig som ska reda ut begreppen åt oss när vi fattar saker fel.

I värsta Harry Potter-stil skapar statsminister Reinfeldt ett sanningsministerie med Per Schlingmann i huvudrollen!

Och tanken svindlar. Möjligheterna är oanade! Nästa steg torde vara ett renodlat trolldomsministerie där allsköns brygder kan beredas och besvärjelser frammanas. Hur var det nu igen, blev inte en massa ministrar över nyss?

Nåväl, alla är inte lika förtjusta och nu ska KU granska.

Martin Moberg skriver så här:

"Det finns emellertid en anledning som statsminister Fredrik Reinfeldt (m) har givit; det är för att den kritik som regeringen fick efter föregående val för att densamma inte förklarade sina reformer bättre, nu gör att Schlingmann har det jobb som han har. Hans uppgift handlar inte om PR (som man kan förledas att tro) utan om att förklara verkligheten. Stanna så upp ett tag och fundera på följande; strax före valet fick Annica Holmquist som svårt sjuk i akromegali beskedet att hon utförsäkrats och hon upplever alltså inte den verklighet som hon lever i på ett korrekt sätt (!!)."

Kritik mot den heliga alliansens regering kan alltså avfärdas å det mest bestämda av pr-schlingmann framöver. En propagandaminister i tiden.

Vi kan notera att det kostar på att driva regeringskansli...närmare bestämt mera än en och en halv miljard i ökade kostnader jämfört med Perssons tid. En tid som kritiserades friskt. Vi kan läsa om detta hos SvD i dag men noterar att de inte gör någon stor affär av fördyringen.


Flera som reagerat på detta och sanningsministeriet(och behöver få reda på hur det verkligen förhåller sig, Schlinge!) är:
vår Peter J och Alliansfritt Sverige och Peter H och Johan W i två inlägg och Martin M på en blogg nära dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar