torsdag 26 augusti 2010

Nya siffor som ska uppfattas helt omvänt...

Magstarkt SvD!
Vår Johan på S-Buzz noterar i dag att SvD tar i så de spricker i sin rubriksättande iver att försöka få det till att se ut som om arbetslösheten sjunker.

Johan skriver bland annat så här:

"Vi repeterar, 8,0% nu mot 7,9% ifjol, en gång till 8,0% nu mot 7,9% i fjol. Det kan som bäst beskrivas som att arbetslösheten ligger fast på samma nivå som 2009, men knappast som att arbetslösheten faller."

Så är det, 8,0 kan ju bara inte bli mindre än 7,9 ens med skohorn och krympmedel.

Peter på sitt Röda berg skriver mera tillsammans med Anna på en blogg nära dig.

Men jag har sett tendensen att läsa siffror omvänt tidigare. I samband med att minister Björklund hävdade att lärartätheten stigit under hans ledning. Då var det 8,2 som skulle vara mera än 8,3.

Men med tanke på det magra valmanifest som alliansen presenterade i dag så gäller det för blåa gammelmedia att ställa upp. Om valmanifestet skriver Johan som kallar det fullt av sockervadd, tunt säger Peter och Alliansfritt tillsammans med Peter Andersson och Martin och Krassman och är inne på samma linje.

Mona Sahlin är inte imponerad. Hon kommenterar valmanifestet så här:


"- Idag har vi fått ett tydligt besked. Den borgerliga alliansen fortsätter på den inslagna vägen. Skattesänkningar sätts återigen före fler anställda i vård och skola, högre klimatambitioner och möjligheter för medborgare i hela landet att leva ett rikare liv. Skattesänkningarna överstiger vida satsningarna på välfärd. Alliansen har använt det överskott som fanns till att sänka skatten. Nu har vi underskott och ändå vill de fortsätta med mer av samma politik.

- Vi väljer en annan väg. Sverige måste tillbaka till överskott. De 15 miljarder de vill sänka inkomstskatten med kommer vi istället att investera i jobb, välfärd och klimat.

- Vi investerar minst 12 miljarder i välfärden – utöver det som regeringen nu föreslår. Vi väljer att investera i 100 000 nya jobb, praktik- och utbildningsplatser.

- Nu avgörs vilket Sverige vi ska ha: Fortsatta skattesänkningar leder till ett Sverige i klyftor. Investeringar i jobb och välfärd bygger vidare på välfärdslandet Sverige. Nu är skillnaderna tydliga - om det tar vi strid!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar