onsdag 18 augusti 2010

Över en låda spagetti och köttfärssås

Idag blir det lunchblogg med spagetti och köttfärssås. Hemma gör vi stora mängder köttfärssås och fryser in till dagar då tiden är knapp. Eller till en dag då det blir snabb lasagne!

I dagens Vimmerby Tidning är centerpartisten Peter Fjällgård upprörd över pengar som LO bidrar med till socialdemokraterna. Han säger sig gilla facket än så länge men han gillar inte partibidraget och kopplingen.

Nu är det ändå så att fackets stora uppgift i livet är att tillvarata medlemmarnas intressen. Hur ska detta göras bäst? Mycket går att göra via förhandlingar och avtal mellan arbetsmarknadens parter, så är det. Men när förhandlingar inte funkar så är lagstiftning en bra väg. Då måste den fackliga organisationen fundera på vilket parti som bäst kan jobba för medlemmarnas trygghet och rättigheter.

Hittills har inte centern platsat i det laget. Finns inte mycket som tyder på att de vill platsa heller efter ungcenterns "Fuck facket forever"-kampanj och Maud Olofsson envisa kamp för att slakta LAS.

Mera om löntagarfientlig politik på Alliansfritt.

Jag tycker att det i stället finns all anledning att fundera på vilka som ger bidrag till allianspartierna (M) och (KD) som båda envisas med att inte vilja säga ett ord om bidragsgivare som ger miljoner.

Sånt upprör mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar