måndag 16 augusti 2010

Tankar på lunchen

I dag funderar jag samtidigt som jag äter en lunch som liknar en positiv krock mellan Danmark och Frankrike. En baguette fylld med rostbiff, remoulad och små cornichon-gurkor. Bra krock faktiskt.

Funderar på detta med olika undersökningar. Alltså partisympatimätningar. Jag har svårt att fatta att det borgerliga blocket får det resultat de får. Jag träffar ju väldigt mycket folk som ska rösta rödgrönt. Faktum är att det allt som oftast är personer som röstade på moderaterna i förra valet och som nu har sett vad det betydde. Många ångerfulla som tänker reparera skadan nu i detta valet.

Med 400 000 osäkra väljare i potten så vet vi som är engagerade att det är dessa som avgör åt vilket håll Sverige ska gå. Mitt råd är allt som oftast detta; lyssna inte bara på det de borgerliga säger, se till vad de gjort under mandatperioden. Det går inte att ha bra och trygg välfärd för alla samtidigt som skatten ska sänkas. Skatten är vår välfärd. Vi betalar tillsammans och får nyttja efter behov. Inga skatter = ingen välfärd!

När det gäller ekonomi och en mera djupsinnig analys av moderaternas ekonomiska filosofi "dynamiska effekter" vill jag rekommendera er att läsa Marikas inlägg på bloggen Storstad.

1 kommentar:

  1. Lägg ingen uppmärksamhet på oppinionsundersökningar. De är inte trovärdiga. Det förekommer väldigt mycket bortfall från folk som antingen inte är hemma eller som inte vill svara. Detta bortfall kompenseras sedan av någon av de andra grupperna och påverkar det slutliga resultatet.
    Också värd att komma ihåg är att företagen gör mätningar på uppdrag. Vem beställer undersökningen, och vad vill de ha för resultat? Vi har sån liten inblick i hur mätningsföretagen gör sitt urval. Det är inte svårt att ta reda på vilka områden som är starka fästen för en viss politisk sida och lägga tyngdpunkten av sin mätning på det området.
    För att sammanfatta: Vändningen i maj kom för plötsligt för att det ska gå att köpa. Normalt så märker man tendenser på att opinionen börjar att vända, men här skedde allt mellan två undersökningar. Det är inte trovärdigt.

    SvaraRadera