fredag 20 augusti 2010

Storseger i opinionen lokalt och framåt i riket

Det sved nog lite i Barometerns blåa skinn idag när de presenterade lokala opinionssiffror för Kalmar och Oskarshamn. Johan Persson (S) och hans kalmarsossar går mot en bedövande jordskredsseger. Trots att Barren för en tid sedan gjorde sitt bästa för att framhålla Johan som en brottsling...I dag bloggar Peter mera om de lokala siffrorna liksom Akko på en blogg nära dig. Vår Krassman om riks.Även i riket går (S) framåt och moderaterna backar, skriver bland andra DN idag.Det finns all anledning att se valet som en rysare och en jämn sådan. För mig handlar det om att visa på att skattesänkningar inte är en frälsare för någon, inte för jobben och inte för välfärden. Jag har påpekat förr, bland annat för ett gäng fackligt förtroendevalda inom GS, att skatt inte är ett väsen med eget liv. Alliansföreträdare vill få det att låta som om skatt är av ondo och ska bekämpas.Så är det naturligtvis inte. Skatt tas ut för att vi ska kunna ha gemensam välfärd. För att vi ska ha trygghet och omvårdnad. För att vi ska ha skolor och sjukvård. För att kunna bygga vägar och järnvägar och för att kunna ha forskning i ny teknik som ger jobb och utveckling. För att ha kultur och för att kunna bevara gemensamma kulturskatter som kommer att vara viktiga för framtida generationer.Jag skulle kunna hålla på länge och räkna upp bra grejer! Skatt är något vi betalar tillsammans för att vi sedan ska få tillbaka välfärd när vi behöver! Själv har jag gått i skolan, fött barn och fått en operation som kostar i runda slängar 350 000 kronor! För att nämna något!Fundera på vad du fått!Flera skriver i dag om skatt och välfärd. Läs gärna Alexandra och Martin och Johan och Peter A på en blogg nära dig.

2 kommentarer:

  1. Vi bör arbeta för skälig inkomsttrygghet i allmän sjukförsäkring och a-kassa. Reinfeldt gör ingen hemlighet av att han tycker att var och en ska ta en privat inkomsttrygghetsförsäkring. Han har säkert själv redan gjort det och det har han råd med.

    Kostnaden för denna utgift måste man räkna med när man kollar på familjeekonomomin i de olika politiska förslagen. Att folkpartiet hävdar att de vill höja taken i försäkringssystemet är bara nys. De har ju gått med på sänkningar och FR säger att det inte är tal om att höja.

    SvaraRadera
  2. Nys var ordet! Och ja, ALLA ska ha rätt till trygghet vid sjukdom, arbetslöshet och efter pensioneringen. Så är det bara! Men då måste det till ett byte av regeringe till en rödgön en!

    SvaraRadera