torsdag 19 augusti 2010

Mauds förhållande till djävulen och lite privata grejer...

Lilian har blivit privat. Hon jobbar för ett av de stora städbolag som fått ta över verksamhet från det offentliga. Nu ska hon städa mycket mera yta på snålt tilltagen tid och med bättre kvalité. I dagens Hallands Nyheter kan ni läsa om hur det går för henne.

"Vi kan inte träffas på förmiddagen. Då har Lilian Allbjer alltför bråttom för att ha reporter och fotograf hängande i hasorna. Det är minutiös planering som gäller för att passa på när rummen på förskolan är tillfälligt tomma. Även eftermiddagarna är hektiska, men då kan hon jobba lite längre istället om det skulle behövas. Det gör det ofta.
För på samma tid som hon tidigare haft för att städa Slöingeskolan ska hon nu även hinna med en förskola. Fast lite extra tid har hon fått. 18 minuter per dag, för att vara exakt."


För den som väljer att inte anamma ovanstående så händer detta.

Mera om privatiseringar av det mindre lyckade slaget hittar ni på Alliansfritt som sammanställt.


I dag kan ni läsa en söt historia hos Michael Granstedt som noterar att Fotbollsfrun är bekymrad för Maud Olofssons (C) skull.

Fotbollsfrun till Maud om att sälja sin själ till djävulen:
"Jag tror att inte att djävulen har kastat sin gula knapp med Kärnkraft Nej tack på."

För övrigt äter jag numera massor med hemodlade tomater av olika sorter. Den allra godaste är en liten söt körsbärstomat vars frö jag sparat över vintern och omsorgsfullt planterade i våras. Det var mor och syster som båda köpte tomaten på torget i Vimmerby förra sommaren från en lokal odlare i Storebro och tog undan lite frön till mig. Många "köpefrön" ger inte alls lika bra resultat, tyvärr. Jag kommer självklart att ta frön från den fantastiska "torgtomaten" och lägga tills nästa år.

Läs gärna Katrine Kielos spalt i dag. Den tar ner hysterikor på jorden och avdramatiserar det som i media demoniserats som ett uselt förslag - att grejer vi behöver ska finnas nära människor, dock inte i skattesubventionerad form...just in the subway, okay? Hellre en mataffär än sju kiosker med cigg och tidningar...

För övrigt lider jag när SCB kan plocka fram statistik på att barn, och särskilt flickor, pressas så hårt att de känner stor stress i skolan. Det är inte okej. Barn ska få vara barn länge och de ska kunna känna glädje över att gå till skolan och lära nya saker. Att vi sossar vill satsa 12 miljarder extra på bland annat skolan är alltså helt rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar