fredag 4 mars 2011

Verbal avrättning - med fog!

I dag lyfter jag Johan Westerholm som på ett diplomatiskt sätt verbalt avrättar en vu-ledamot...

"Elvy satt mitt i resultatet av ett nytt förhållningssätt till media. Där enskilda – med blogg, twitter och Facebook som dagens verktyg – når ut själva till en oerhört stor och bred lyssnarskara när de har något viktigt att säga. Jag vet att både Peter Högberg, Peter Johansson, Martin Moberg, Peter Andersson, Alexandra Einerstam samt många många fler och jag har var och en för sig fler dagliga läsare än vad många Arbetarekommuner har som medlemmar. Och om Elvy nu förstod hälften av vad som hänt så skulle hon sannolikt ändrat attityd i grunden till själva sakfrågan. Jag är dock tveksam till om hon begriper vad som skett och vad som sker. Hennes konklava synsätt tyder tyvärr på detta senare men hon kommer att vara tvungen att vänja sig. Om nu Peter Högberg tystnar så står det i dagsläget 700 nätrötter till bakom honom. Alla med en egen röst som andra lyssnar på. Det finns på Sveavägen 68 och på Cephalus (S riksdagskansli) i vissa kretsar en uppfattning att vi Nätrötter har tagit en för stor plats i parti- och samhällsdebatten."

Nej, Elvy Söderström hon är med all sannolikhet en god sosse och säker också en trevlig människa. Men hon har inte riktigt förstått läget. Jag är en av de 700 i Netroots. Och det är jag glad och stolt över. Netroots är en rörelse Elvy! En stark gräsrotsrörelse som använder ett öppet och väldigt publikt sätt att föra fram tankar och idéer. Allt du behöver är en dator och tillgång till internet. Den som vill blogga behöver inte ens vara tekniskt begåvad, tro mig jag vet...så enkelt är det att nå ut i dag! Så enkelt och så svårt ska det sägas. För när man väl når ut så vill man ha läsare. Nätrötterna har läsare och kan påverka.

Peter Högberg i radions P1 Morgon idag.

Bloggaren Peter Andersson är även han nätrot och en klok sådan! Läs idag!

Mera hos Röda berget och Jämlikhetsanden inför och efter hos Peter Högberg och partilederiet hos Alexandra Einerstam och Peter Andersson och Martin Moberg gånger två på en blogg nära dig.

9 kommentarer:

 1. Förfarandet inför kongressen följer stadgar som inte är anpassade till dagens mediasamhälle med hungriga kvällsdrakar och alla vi S-bloggare.

  På något sätt kommer den jumbojet ändå att landa 25 mars. Jag har ägnat ett liv i politiken att se till möjligheterna och inte fastna i alla problem som alltid dyker upp.

  SvaraRadera
 2. Och hur många har röstat på ER?
  Kolla gärna Elvys väljarstöd och kom igen med en analys av vem vi bör lyssna på....

  SvaraRadera
 3. Stig-Björn

  Ingen av oss kandiderade på det sättet och din upprördhet kan jag bara spåra till att det var en okänd Nätrot som debatterade detta brännheta ämne, inte du. Även du har blivit utmanad på något som du sett som din egen hemmaarena, en allmänt tyckande sosse. Sedan kan jag tycka att det är rätt talande att du kommenterar på Annikas blogg och inte min när hon nu citerar ett så pass långt stycke.

  Är det måhända så att det känns enklare att slå på en kvinna än en man?

  Jag tycker ditt agerande säger rätt mycket om din syn på din egen förträffllighet och andas inte någon större respekt för vad Nätrötterna har gjort för (S) i framför allt valrörelsens sista vecka. Där tror jag du kan med viss fördel ta del av Johan Ulvenlövs trafikanalyser och lägga dom ovanpå våra egna opinionsundersökningar. När tio dagar återstod låg (S) väljarstöd på runt 25 procent. Vad som hände den sista veckan vet vi......

  mvh

  Johan

  SvaraRadera
 4. @Stig-Björn:
  Oj, att räkna hur många röster som de över 700 bloggarna har fått blir omfattande. Jag kan i alla fall konstater att Annika Högberg kammade hem hela 33 röster i valet till KF i Vimmerby och Elvy Söderström fick 3387 i valet till KF i Ö-vik.

  Om det nu betyder att Evys åsikt är 100 gånger mer värd att lyssna till vet jag inte, men det väljarstöd kan ju vara en intressant aspekt att ta med i framtida samtal om vem som är värd att lyssnas på, eller oxå inte.

  SvaraRadera
 5. Ska man vara petig så fick jag till och med över 400 personkryss i riksdagsvalet...de ville hellre sända mig till huvudstaden än ha kvar mig i kommunen ;-))

  SvaraRadera
 6. @Annika:
  Sorry som attans, glömde kolla det. Då betyder det att Elvys röst bara är värd sju gånger mer att lyssna till än bara din. Skulle vi lägga ihop alla kritiska S-bloggares röster i den här frågan så skulle det nog bli en hel del ändå.

  SvaraRadera
 7. Min poäng var att Elvy S är en valvinnare, och att det kanske är värt lite respekt och reflektion. Försöker komma på en ultrademokratisk sossestyrd kommund, någon som kommer på?
  Sedan när det gäller mitt val av vem jag kommenterar så är det oftast den som antingen är närmst eller bäst....eller både och. Så lägg av med fåniga antydingar.

  SvaraRadera
 8. Ja när jag kollade sist så fick (s) egen majoritet i kommunvalet i Ö-vik.

  Elvy är inte bara en god sosse. Hon vet hur man vinner val också.... glöm för all del inte det.

  52,16% ... det ni sörlänningar är grejer det.

  Kanske är det så att det viktigaste är politikens innehåll och inte hur mycket man skådar naveln på webben.

  SvaraRadera
 9. Blir bekymmrad över Stig Björns respons. Brukar normalt gilla honom men detta uttalande skrämmer mig verkligen ännu mer.

  http://johansandin.blogspot.com/2011/03/lyssnade-pa-debatten-i-sveriges-radio.html

  SvaraRadera