fredag 25 mars 2011

Juholt-effekten blir en annan än den förväntade

I dag är Röda berget och jag inne på samma tanke. När DN listar frågorna som Håkan Juholt "måste" svara på så ler jag. Detta är naturligtvis inget annat än ett sätt att försöka behålla dagordningen. Juholt ska inte tänka själv han ska svara på frågor från DN och den borgerliga ekokammaren. Tycker de.

En av frågorna de så hett önskar att Håkan ska besvara är vinst eller inte i friskolorna. Som om den vore viktigast! En av de stora och mest oroväckande nyheterna förra året var att våra elever halkar efter rent kunskapsmässigt. Men att dra fram den nesliga statistiken var kanske inte så intressant. Självklart är det lättare att försöka fortsätta hålla i färdriktningen och sätta agendan med frågor som ska besvaras.

Jag hoppas Håkan passar på hela paketet. Han ska tillsammans med medlemmar, gräsrötter och nätrötter, skriva en dagordning som de andra får ta och förhålla sig till.

I stället för att springa på andras bollar kommer vi att ha en egen.

Precis som Röda berget också skriver kommer nätrötterna att dominera helgens rapportering från s-kongressen! Jag ska följa er alla!

Läs mera hos Anna Vikström och Roger Jönsson och Martin Moberg och Peter Högberg och Alexandra Einerstam och Peter Andersson och Johan Ulvenlöv och Claes Krantz och Johan Westerholm och Michael Granstedt och AB ledare.

Viktig debatt i AB i dag av Johanna Graf och Björn Fries.

Kan tillägga att även Tokmoderaten ägnar stort utrymme åt att på sitt eget sätt utveckla socialdemokraterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar