onsdag 9 mars 2011

Nu går det väl ändå överstyr!

Jag svimmade nästan när jag kollar in Aftonbladet på nätet. Nu ska Göran Persson ha gått in och skrämt distrikt till att tycka om Thomas Östros. Bortsett från att det måste vara oerhört pinsamt att bli utpekad som den som man måste tvinga fram så är detta helt uppåt väggarna nu.

Det enda som om möjligt kan rädda ansiktet på valberedningen är lite information om läget. Ut till medlemmarna och ut till media. Detta har gått alldeles överstyr.

Faktum är att jag som första reserv inför den berömda kongressen ännu inte sett ett papper, inte ett mejl inte något...

Jag läser också att Håkan Juholt ryter om förnyare. Han är trött på dem. Jag tror att jag förstår vad han menar. Tidigare har förnyelse ofta varit detsamma som att någon vill att vi ska närma oss borgerliga förslag och idéer. Bli likformiga och acceptera förändringar från höger som någon slags naturlag. Lite av "nu är det ju gjort och det kan vi inte ändra på"-attityd.
Det är Håkan trött på tror jag. Med rätta. När Aftonbladet konstaterar att Håkan "knappast" är en förnyare så har de fel. Den Håkan jag känner står inte och stampar på samma ställe. Han söker ständigt efter nya tankar och idéer.

Jag är för förnyelse men inte acceptans av andras sunkiga idéer. Vår förnyelse i detta partiet ska bestå i att vi söker reformer för 2000-talet som bottnar i vår ideologi. Det kan inte vara omöjligt, eller hur Håkan? Om vi inte tror på nya reformer i en global värld utifrån socialdemokratisk ideologi så är vi ju färdiga!

Vi ska komma igen och vi ska skriva dagordningen, inte säga ja eller nej till andras förslag. Förnyelse på rätt sätt. Vår förnyelse med tydligt inslag av självförtroende. Om väljarna sedan säger nej till det kan vi med stolthet säga att vi i alla fall körde själva inte åkte snålskjuts på andra!

Flera om partiledarvansinnet idag är Röda berget och Johan Westerholm och Roger Jönsson på en blogg nära dig.

Och GP skriver om Jämlikhetsanden-Staffan! Gud vad roligt! Bra artikel!

1 kommentar:

  1. Cirkusen är väl ändå ett symptom på något.

    Framför oss ligger ett Augiassatall av förändring av partiets inre struktur, organisationsformer och skolning, förnyelse av medlemsstrukturen osv. Ingen sten får ligga kvar ovänd och framför allt så måste vi genom vårt aktiva samhällsarbete utforma en trovärdig politik för 2000-talet. Vår kris är djupare än en oduglig valberedning.

    När Juholt förklara sig vara trött på förnyelse och förnyare så har han också diskvalificerat sig som möjlig partiledare.

    SvaraRadera