onsdag 30 september 2009

Tvångsalliansen

Den moderatledda regeringen har förvandlats till tvångsalliansen. De tvingar bort styrelser och nu senast tvingar de landstingen att urholka sin egen ekonomi. Betala? Ja, det får patienterna göra. Vård på vårdgivarens villkor, är vad det blir.

Det finns några saker vi måste klara av att berätta om. Valfrihet exempelvis. Sedan lång tid tillbaka kan patienterna välja vårdgivare. Patienternas valfrihet är inget problem!

Däremot är det så att privatläkare och andra som vill ge vård på olika sätt måste få ett okej från landstinget först. Detta för att hindra att exempelvis 100 privatläkare etablerar sig på samma ställe. Behovet ska styra, inte lusten att etablera ett vårdföretag.

Nu har tvångsalliansen beslutat att alla som har lust kan etablera ett vårdföretag. Och det ska få ta del av skattepengar för att göra det. Det är valfrihet. Fast inte för patienterna. Det är valfrihet för vårdföretagaren!

Vad kan hända nu då? Jo, det kan bli så att landstingets vård sakta dräneras på pengar. Sakta, sakta kommer samhällets resurser att slussas till privata fickor. Detta är ytterligare en spik i kistan för den samhällsmodell vi haft i Sverige i decennier. Det solidariska samhället där vi betalar till gemensam välfärd.

Tvångsalliansen marknadsför sin satsning som om den skulle ge valfrihet till patienterna. Det är struntprat. Valfriheten ges till privata vårdföretag med mål att tjäna pengar på dina och mina skattemedel. Det är en smutsig affär!

Läs gärna detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar