tisdag 15 september 2009

Grattis Norge!

Så var Norge rött ett tag till. Jätteroligt. Jag vill gratulera norrmännen som i dag verkar ha allt. En s-regering som har ekonomiskt utrymme. Dessutom är det extra roligt att de valde bort främlingsfintliga partier.
I Norge råder det arbetskraftsbrist och bostadsbrist. Många svenskar far över gränsen och jobbar en tid. Tur för dem och tur för oss!

Tänk om det blivit en borgerlig seger i Norge! Vilken skattefest de kunnat ha då. Då hade de borgerliga i Norge kunnat snegla på Borgs agenda och ta efter. De hade kunnat slumpa bort hela oljevinsten och därmed välfärden på köpet. De hade kunnat sälja ut Norge till högstbjudande. Ja, de hade kunnat sätta sig vid ett dukat bord.

Glädjen över den norska s-segern grumlas av ett litet orosknip. För om Sverige får en s-regering nästa år så är det dukade bordet rensat. De har till och med slängt ut möblerna och satt upp till salu-skylten.
Vi kommer att ta över ett land där ekonomin på nytt behöver saneras. Vi måste säga att välfärd kostar.
Alla måste veta varför vi betalar gemensamt till skola, vård och omsorg. Vi ska tala om solidaritet igen. Och vi ska stå för att den som redan har ska betala lite mera för att ge till den som har det sämre.
Klassisk fördelningspolitik ska bli inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar