tisdag 29 maj 2012

Regeringens "praktarselfiasko"

Visst är det ett fantastiskt ord! Praktarselfiasko. Tyvärr inte mitt påhitt alls utan helt ogenerat stulet från Alliansfritts rubrik i ett blogginlägg från den 14 augusti 2010. Det handlade om regeringens bostadssatsning för unga som skulle ge 5 000 nya bostäder men som enbart lyckades med EN enda...

Nu är det istället en miljardsatsning på nya jobb som gav ETT enda jobb som osökt får mig att tänka på ordet praktarselfiasko igen...

GP skriver bland annat så här:
"Målet är att skapa 4 400 jobb under tre år i hela Sverige, varav 1 200 i år. För Göteborgs stad handlar det om 250 jobb.
Men resultatet av projektet hittills i år är minst sagt magert. Runt om i landet har totalt 25 jobb skapats, varav sex i Västra Götalandsregionen. Det enda kulturarvsjobbet i Göteborgsregionen finns hos Riksantikvarieämbetet i Mölndal som är den myndighet som också ska administrera Kulturarvslyftet."

25 jobb totalt och det kostade 800 miljoner skattekronor. Men det var nog ingen bra affär eller? Det blir ju för tusan 32 miljoner per jobb om pengarna hade använts. Men det har det troligen inte ens gjort. Eftersom satsningen är så felkonstruerad så slinker slantarna som borde skapat jobb raka vägen tillbaka till Borg&Reinfeldts skattkista. Det är arbetslinje det.

Martin Moberg skriver på samma ämne och så även Peter Johansson på Röda Berget och Jämlikhetsanden

1 kommentar:

  1. Man får känslan att poängen med regeringens sk jobblinje är att dränera statskassan på pengar medan det ser ut som om de gör en massa insatser för att skapa jobb.

    De har ju inget emot att få motivering till nedskärning i välfärden så att folk tvingas till privata försäkringar

    FR börjar ju nu öppet medge att han tycker att det är bra om folk söker sig till privata lösningar i trygghetsfrågorna.

    Kanske är jag konspiratorisk men tankarna löper...

    SvaraRadera