fredag 4 maj 2012

Vem ska Reinfeldt regera med?

Bussturné till en matbutik i en förort. De fyra partiledarna i regeringsställning med makten i hand åker ut för att göra extremtydligt hur farligt sossarnas förslag skulle vara för de unga på matvarubutiken. 

Varför kilade de inte bara över till Östermalmshallen där de förmodligen hade sett mindre malplacerade ut?

bussen vill de visa sin sammansvetsade regeringslust. Men initativet sågas jäms med fotknölarna av Lena Mellin i AB. Hon kallar tilltaget "för tidig valfrossa".

Det sägs att Fredrik Reinfeldt, statsminister i den moderatstyrda regeringen, tänker pressa socialdemokraternas Stefan Löfven på svar vem han ska regera med 2014 när han vinner valet.

Det gör mig arg. Det ska komma från en statsminister som sitter i en minoritetsregering som inte törs lägga vare sig det ena eller det andra förslaget i risk att få gå ur omröstningen i riksdagen som en förlorare. Reinfeldt och hans kollegor sitter med armarna i kors hellre än att riskera att förlora makten och härligheten.

Fakta idag är ju också att vi alla verkligen ska fundera på vem Fredrik Reinfeldt planerar försöka regera med 2014?

I väldigt många av de senaste mätningarna har kristdemokraterna legat helt utanför riksdagen, centern hänger på gärdsgården och nu börjar det se krisigt ut för folkpartiet.

Svd:
"Centern ökar med 0,6 procentenheter till 4,8, Folkpartiet backar med 0,5 till 4,7 och Kristdemokraterna ligger kvar under fyraprocentspärren med 3,4 procent – en ökning med 0,3 procentenheter jämfört med förra mätningen. "

Vem ska Fredrik Reinfeldt regera med har han tänkt? När det inte finns några stödpartier kvar?

Mera på ämnet hos Parkstugan  och Martin Moberg och Alliansfritt  och Peter Högberg och Monica Sundberg och Anne-Marie Lindgren

Jag vill gärna att ni läser ytterligare ett inlägg hos Alliansfritt i dag som belyser hur skamlöst det är att moderatministern Ulf Kristersson oroar sig över de fattiga barnen samtidigt som han utförsäkrar deras föräldrar. Martin Moberg finns på ämnet.1 kommentar: