tisdag 15 maj 2012

Etnisk, vit och medelålders

Det verkar vara orden på allas läppar idag. Dessutom så verkar Fredrik Reinfeldt (M) vara ganska medelålders, vit och etnisk eller? Så här sa han i alla fall igår:

"TT: Hur länge ska man vänta innan man stimulerar ekonomin? Till tio procents arbetslöshet? Det är nu en arbetslöshet som ni beskrev som massarbetslöshet 2006.


- Det är inte korrekt att beskriva Sverige som i ett läge med massarbetslöshet. Om man tittar på etniska svenskar mitt i livet så har vi mycket låg arbetslöshet. Vi beskrev då (2006) ett vidare utanförskap som handlade om att en stor del av de som var i arbetsför ålder, men som inte jobbade, inte beskrevs som arbetslösa. Och utanförskapet har minskat, säger Reinfeldt."

När den moderatledda samlingen av partier gick till angrepp inför valet 2006 så ingick många i beräkningsunderlaget för ordet "utanförskap". Det var snudd på så illa att de funderade på att ta in småfåglar och andra vildlevandes djur i beräkningsunderlaget. Men Maud Olofsson sa nej, bävrarna var ju så flitiga.... Skämt åsido.

Beräkningsunderlaget har under årens lopp förändrats utifrån vad som är bekvämast för den moderatledda regeringen. När ungdomsarbetslösheten steg till oanade höjder så fanns det en period då beräkningsunderlaget skulle gå tillbaka till gammal sossemodell igen... Nu så är det arbetslöshetsmåttet generellt som ska dribblas runt. För så bekvämt att "etniska svenskar mitt i livet" inte har så höga siffror! Medelålders vita män, sådana som Fredrik med fiiiin utbildning och goa vänner. Bland dem är arbetslösheten riktigt låg. Men det var ju en överraskning! Hur lågt är det möjligt att sänka sig när det gäller verklighetsbeskrivning?

Grattis Fredrik och Kent, ni tillhör kategorin med låg andel arbetslösa! Kent Persson (mera känd som Örebro Kent) har ju fått jobb som partisekreterare hos moderaterna. Det är han till synes glad och nöjd med.

Statsminister Fredrik Reinfeldt presenterade Kent Persson som ny partisekreterare för Moderaterna.

Det finns många som skriver om detta i dag! Blanda ndra Ledarbloggen och Norrköpingsbloggen och Alliansfritt och Parkstugan och Peter Andersson och Peter Högberg och Martin Moberg och HBT-sossen och Johan Westerholm och Leines blogg och Stig-Björn Ljunggren och Röda Berget och Olas tankar och In Your Face och Röda Berget nr 2

Gammelmedia SvD och DN och Expressen  och Aftonbladet

1 kommentar:

  1. "Det existerar etniska svenskar i Finland. De är ca 300.000 st. Och de finns i statistiken."

    SvaraRadera