onsdag 13 april 2011

Hannah och vårproppen

Martin Moberg i dag:
"Jag ska ta upp ett debattinlägg i Dagens Nyheter som jag har läst om och om igen och då kan man tro att det är en ledande politiker som har skrivit det; nej det är det inte det är en ung kvinna vid namn Hannah Fredriksson, som 19 år gammal har att arbeta häcken av sig nattetid på en fabrik i småländska Mullsjö för att kunna hjälpa sin mamma som trots svårt sjukdom har utförsäkrats. Jag blir faktiskt både tårögd och arg på samma gång och jag undrar varför ska inte Hannah kunna få göra det som många andra unga ser som självklarheter? Varför ska Hannah och hennes mamma få betala för att de som redan har det gott ställt som det är redan ska få det ännu bättre? De som är svaret skyldiga lämnar idag vid lunchtid över vårproppen till riksdagen..."

Hannah Fredrikssons debatt hittar ni här.

Som av en händelse presenterar i dag alliansregeringen sin vårpropposition. Ett femte skatteavdrag och sänkt restaurangmoms är ett smakprov på innehållet. Hannah och hennes utförsäkrade mamma har inte råd eller ens tid att gå på krogen och jobbskatteavdraget hjälper inte en utförsäkrad alls. Dubbla vinnare är de som tjänar över 33 000 spänn i månaden. Men grattis vettja.

Johan Westerholm är vred och han tillönskar alla jublande moderater en mycket dålig nattsömn framöver. De kan ju drömma om Hannah och hennes mor. Mera hos Peter Högberg och Roger Jönsson och Röda berget  på en blogg nära dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar