onsdag 6 april 2011

Dribblar med barnfattigdomen!

I dag skriver riksdagsledamoten och ordföranden för Unga Örnar Fredrik Lundh Sammeli på SvD debatt.

"Jan Ericson hävdar att jobbskatteavdraget minskat barnfattigdomen. Till grund för detta har han en undersökning han beställt från Riksdagens Utredningstjänst (RUT). Problemet är att Ericson vinklat undersökningen och läser ut något som inte står där. Han hävdar att all barnfattigdom minskat med 13 procent men undersökningen granskar endast barn som lever i familjer med disponibel inkomst.

Det finns alltså inget i undersökningen om hur barn som lever under andra omständigheter påverkats. Hur det är med barnen i familjer som inte har någon disponibel inkomst verkar inte vara intressant för Ericson."

Läs hela här.

Det Lundh Sammeli skriver är en reaktion på Jan Ericsons försök att nonchalera och förminska problemet barnfattigdom. Som vanligt är det naturligtvis skattesänkningar och rut-avdrag som är alla lösningars moder så även barnfattigdomens. Moderater är i allmännhet ganska förutsägbara. Ge dem ett problem så har de ovanstående universal-lösning...

Att blanda äpplen och päron är han bra på. För att få fram korrekta siffror så är det bara att följa Rädda Barnens rapportering.

Jag har tidigare skrivit om Rädda Barnens senaste rapport här. Och Johan W skriver samt Alexandra Einerstam på en blogg nära dig.

Om Juholt och laget skriver Alexandra Einerstam och Martin Moberg idag på en blogg nära dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar