måndag 21 februari 2011

Maud, makten och härligheten i evighet eller tills Odell säljer...

Det finns några som det går riktigt bra för i alla fall. Det är elbolagen och deras ständigt leende vd:ar. Nu gör de nya miljardvinster utan att ta bort kniven från kundernas strupe. Å andra sidan så är deras roll just den; att tjäna pengar till aktieägarna. Det är vad ett aktiebolag gör. Sedan finns det förstås grader i helvetet när det gäller återinvesteringar kontra aktieutdelning. Men det ska vi inte fördjupa oss i.

Sålunda tjänar elbolagen pengar för att de kan det. Ingen säger stopp. Jovars, kunder klagar och kan inte betala sina räkningar men det går till Kronofogden och då går det kanske att pressa ut slantar trots allt. Organisationer som Villaägarna ropar och lägger rapporter.

Den verkliga makten att förändra det har politiken med Maud Olofsson i spetsen. Hon ber oss alla enträget att vi ska tilläggsisolera och byta glödlampor. Kvinnan som styr Vattenfall... Nåväl, nu är Mauds fd statssekreterare Jöran Hägglund i alla fall ny pr-chef på Vattenfall så lite kanske hon trots allt kunde påverka.

Det skulle kanske ändå kunna vara på sin plats att tala om för Maud Olofsson att svenska folket ännu så länge faktiskt äger 100 procent av Vattenfall och därmed finns det stark politisk makt att spela med. I stället för att tjafsa om glödlampsbyten och tilläggsisolering....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar