onsdag 16 februari 2011

Framtidsdebatt i dagens Aftonbladet

"Låt oss börja med det som är bra.
Socialdemokraternas Kriskommission har inte bara skummat på ytan. Anslaget är brett, kommissionen har påbörjat en idépolitisk diskussion och inlett ett resonemang kring det gröna folkhemmet. En socialdemokrati som ska hålla i 100 år till måste ha en politik för tillväxt som är socialt och ekologiskt hållbar.

Mest glädjande är de skarpa förslag som kommer från Johan Perssons grupp om organisationen och hur den ska anpassas till dagens medlem och väljare. Det är en konkret åtgärdslista för att socialdemokratin skall kunna gå in i en renässans med fokus på varje partis minsta byggsten: den enskilde medlemmen och hans eller hennes känsla av sammanhang och gemenskap."

Så inleds dagens debatt i Aftonbladet där Johan Westerholm, Alexandra Einerstam, Peter Högberg, Peter Johansson och jag själv kommenterar Kriskommissionens rapport som las fram i går.

Det är viktigt att se rapporten som en start. En början på det som bara kan bli bättre. Men vi måste ha företrädare som brinner för rörelsen och för sitt ledaruppdrag. Inte trötta vakthundar som bara biter ifrån när deras position hotas.

Mera i AB av Katrine Kielos idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar