fredag 28 januari 2011

Solen - lyser inte på alla

Hittade en underbar och läsvärd krönika i dag i SvD .

Ur krönikan:

"På ena sidan de som utan att blinka tjackar en surdegslimpa på det lokala bageriet för 80 kronor. På den andra de som får hålla till godo med degigt polarbröd. På den ena sidan de som gör rut-avdrag. På den andra de som utför de hushållsnära tjänsterna så att köparna har tid att förverkliga sig själva. På den ena sidan barn som går i friskolor och bor i villor med hemmaspa i Bromma. På den andra de som från sina kommunala skolor går hem till mögliga, astmaframkallande slumlägenheter i Rinkeby.
Avståndet ökar. Men nyfattigdomen och halvmisären finns där runt knuten trots att vi helst inte vill se den."


Helheten träffade som en knuten näve. Läs och begrunda. Tryck upp den i nyllet på dem som säger; "men vi har ju fått massor av pengar i plånboken med den här regeringen."

Ursäkta mig. Jovars, det har ni fått. Men det som krönikan handlar om är också verklighet. Och ett samhälle med stora skillnader är ett dåligt samhälle för alla till slut.

Flera om problem i dag Löntagarbloggen och Alliansfritt och Annarkia på en blogg nära dig.

1 kommentar:

  1. Det har du fullständigt rätt i! Hela samhället krakelerar tillslut. Än så länge har det gått, för att medelklassen m fl lever på lånade pengar i en bubbelekonomi som är på väg att spricka. Kritiken kommer eftersom, nu när verkligheten börjat hinna ifatt och det inte ens går att locka med ännu fler "jobbskatteavdrag" p g a att för många tidigare skattebaserade samhällsinstanser/service håller på att ramla ihop.

    SvaraRadera