fredag 7 januari 2011

En blåsning det slår gnistor om

Svenskarna investerar i elmarknaden. Nej, inte genom att bygga småskaliga vindsnurror utan i spekulationer i elpriset. Och svensken köper fondandelar som aldrig för i fonder som - håll i er- stiger om elpriset sjunker....

Tjosan.

De räknar med att O3:an ska stängas på snart. Men eftersom det fortfarande är smällkall vinter så kommer den naturligtvis hållas stängd för uppdateringar/renovering/städning/underhåll (välj det mest passande).

Dessutom vet ju alla att elen stiger. Antingen har vårfloden i älvarna varit obefintlig. Då stiger elen. Om det ändå varit vårflod utav bara tusan så finns det alltid andra ursäkter för att elpriset stiger. Elbörsen, tillgång och efterfrågan blablabla...

Att elpriset skulle sjunka verkar inte troligt. Att folk väljer att investera i just den förhoppningen är helt otroligt!

2 kommentarer:

  1. Både du och journalisterna på SvD verkar sakna förståelse för denna finansiella produkt. Det rör sig inte om att man spekulerar i att elpriset ska stiga eller sjunka, utan i att det ska stiga eller sjunka mer än vad övriga aktörer på marknaden förväntar sig.

    SvaraRadera
  2. Men tack! Det förklarar ju verkligen finessen i produkten.

    SvaraRadera