torsdag 2 september 2010

Visst är det skillnad mellan blått och rött

Det är skillnad mellan alternativen. Att rösta på ett alliansparti, oavsett vilket, betyder att det blir mindre reaurser till skolan, till vården och till omsorgen. Det förblir gigantiska grupper på fritids och på förskolorna. Lärartätheten kommer fortsätta sjunka och det blir inte kortare köer i vården.

I de borgerliga partierna valmanifest satsar de fyra gånger mer på skattesänkningar än på investeringar i skola, vård och omsorg.

Fakta:
3,6 miljarder satsas på ”utbildning, hälso- och sjukvård och äldre”
15 miljarder satsas på sänkta inkomstskatter

Det handlar om ytterligare 100 miljarder i sänkta skatter på sikt
Den borgerliga regeringen har sänkt skatterna under mandatperioden med närmare 100 miljarder kronor. I valmanifestet nämns ett stort antal skatter som de nu är gemensamt överens om att sänka eller avskaffa, utöver de 25 miljarder de nämner skarpt i tabell.

Citat från alliansmanifest:
”Om ytterligare ekonomiskt utrymme uppstår är det motiverat att genomföra ytterligare lättnader för att stärka tillväxten. Det gäller bl.a. bolagsskatten, arbetsgivaravgifter, värnskatten, riskkapitalavdrag, FoU-avdrag och expertskatt”.

Så här bidde det trots att de lovade flera jobb: 100 000 fler arbetslösa - men samma politik.
Borgerligheten vann valet 2006 på budskapet att de skulle fixa fler jobb. I veckan fick vi facit från SCB/AKU att det nu är 100 000 fler arbetslösa jämfört vid regeringsskiftet (106 600 fler arbetslösa säsongsrensat).

Trots detta lägger de borgerliga partierna ett valmanifest med samma politik som har gett 100 000 fler arbetslösa. Det är fokus på nya skattesänkningar och önskelistor på fler skatter som ska sänkas eller avskaffas.


Socialdemokraterna vill annat!

1: Sverige ska tillbaka till överskott.

2: Vi investerar minst 12 miljarder i välfärden – utöver det som den borgerliga regeringen nu föreslår. Vi väljer att investera i 100 000 nya jobb, praktik- och utbildningsplatser.

3: De 15 miljarder de vill sänka inkomstskatten med kommer vi istället att investera i jobb, välfärd och klimat.

Flera som skriver om skillnaderna i de politiska förslagen är HBT-Sossen och Ett hjärta rött och S-Buzz på en blogg när dig.

Kan var värt att notera rean på Stockholmarnas gemensamma ägande i den offentliga sektorn. Martin Moberg skriver mera och på sajten http://www.stockholmsrean.se/ hittar ni de verkligt skrämmande exemplen på hur moderat politik kan gå till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar