torsdag 16 september 2010

Res er i vrede - NU!

Det är svårt att samla tankarna och göra ett vettigt inlägg efter att ha läst detta.

Jag får lust att skrika, slå på något och gråta. Ordet vrede får en ny innebörd.

Jag känner en sådan avsky för alla er kristdemokrater, centerpartister, folkpartister och framför allt; moderater som ser detta som okej. Nej, nu känner jag mig inte artig längre. Ni har alla ansvar för detta såväl lokalt i Vimmerby som på riksplanet. Läs om kvinnan som betalat era skattesänkningar och berätta för mig om ni sover gott om nätterna?

Rätten till rehab glömde ni bort!

Men så läs! Läs och begrunda vad ni ansvarar för! Kom sedan inte och visa upp valaffischer där ni vill ha ett mänskligare Sverige! Det skulle ni ha tänkt på innan ni valde att vara med och sänka sjuka människor ned i den djupaste förtvivlan.

SKÄMSSKÄMSSKÄMSSKÄMSSKÄMSSKÄMSSKÄMSSKÄMS

Ni borde alla tvingas möta denna kvinna och hennes dotter för att be om ursäkt för deras raserade liv.

Det kan bli värre.

I dag är vi många som känner vreden, det är Peter J och Roger och Peter H och Johan W och S-buzz och Alliansfritt och Roger J och Martin M och Kulturbloggen och Anna och Krassman och Jämlikhetsanden och Marika och Matz och Anders Nilsson på bloggar nära dig som inte tänker tiga om hur alliansregeringen sänker människor.

4 kommentarer:

 1. Annika, jag har en arbetskamrat. Hon blev lungsjuk under tiden vi hade en socialdemokratisk regering. Hon gick i åtta år, ja 8 år, utan att försäkringskassan kontaktade henne. Nu har hon kontakt, nu är hon omförsäkrad, nu är hon hos oss några timmar om dagen för sin sociala kontakt, nu får hon sjukpension. Jag fick sådan avsky för alla socialdemokrater, ja, jag ville sparka och slå på alla sossar jag mötte som skapat en sådan omänsklig institution och så omänsklig behandling - sjukpensionerade 140 människor om dagen trots att många var delvis arbetsföra. SKÄMSSKÄMSSKÄMS ville jag skrika till er.
  Jag tror man ska vara väldigt försiktig med att, i desperation över opinionssiffror, kasta sten i glashus.
  Och försiktig med privata beskrivningar och storys. Under alla politiska majoriteter finns det människor som komemr i kläm. Låt oss se dem, rätta till och skapa balans.
  Vi är många som inte vill ha ditt samhälle, det borde skapa lite ödmjukhet.

  SvaraRadera
 2. Jag har läst Emelis berättelse om hur hennes mamma behandlats under sin sjukdomstid. Man vill ju inte tro att det är sant.Tyvärr så hamnar människor runt omkring oss varenda dag av liknande förnedring.Att bli sjuk är nog jobbigt,men att av det välfärdssystem vi under många år byggt upp,nu systematiskt förnedrar människor och tar ifrån dem deras livsgnista,det är oacceptabelt.
  Det här är följden av regeringens jakt på sjuka och arbetslösa,för att kunna sänka skatterna för dem som är friska och har arbete.
  Det här kan vi ändra på.
  Jag drar mitt strå till stacken genom att rösta Röd/Grönt

  SvaraRadera
 3. Micael, vet du vad. Detta är en "story" i raden bland VÄLDIGT många. Din arbetskamrat må ha hamnat i kläm men hon jagades inte från hus och hem och in i socialbidragsberoende och självmordsbenägenhet som människor gör idag. Jag tycker att du ska skämmas och fundera på om din skattesänkning känns fin. Min gör det inte.

  SvaraRadera
 4. Såhär beter sig Alliansen...

  http://katidis.wordpress.com/2010/09/15/alliansen-dodar-radjur/

  Mvh

  SvaraRadera