lördag 4 september 2010

Lördagstankar från Annikas valrörelse

Det är förunderligt med valrörelse. I dag fick jag en uppsträckning av en kille som ville att vi med jämna mellanrum skulle stå på torget och tala till folk, högt och tydligt, vad vi vill. Han ville se, och höra verkliga torgmötesapeller. Han hade massor av synpunkter och vi var sannerligen inte ense om allt men till slut så berättar han att han varit sosse sedan födseln. Och han ville att jag skulle se hans åsikter som något att ta med från de röda gräsrötterna. Tusan, jag känner min ju som en vanlig gräsrot själv...och det sa jag.

Sedan var vi på en härlig konstutställning i Vimmerby Konstförenings regi. Massor av underbara glaskonstverk till min stora förtjusning. Glas är min favorit...

Och så skogen, kantareller och karl johansvampar. I kväll blir det kycklinglever, bacon, lök och karl johansvamp till pastan. I en gräddig sås. Jag hade champinjoner på lut men de får banne mig vänta!

Jag har inte tidigare skrivit om utfrågningen av Fredrik Reinfeldt. Jag måste bara säga att han aldrig tidigare framstått som så dåligt påläst och svävade som han gjorde där! Men å andra sidan så håller han sig ju alltid borta från media när de obehagliga frågorna kommer! Och jag fattar inte riktigt att läkaren som borde jobba någon annanstans får så massiv kritik. Jörg som ville jobba som läkare på 75 procent men som inte fick det tack vare regeringens regelverk. Nu är folk upprörda över att han är sosse. Så för att få ha en åsikt som går emot regeringen så måste man vara moderat, eller? Eller måste man vara opolitiska för att ha en åsikt? Ska SVT kolla upp vad folk röstar på för att de ska få vara med? Alltså, lägg ned...

Mera om ovanstående hos Peter på Röda Berget.

Fredrik Reinfeldt får obehagliga frågor för att han för en obehaglig politik!

Sedan vill jag säga som så; han ljög. Han sa att det inte finns ett papper som säger att sjuka ska prövas mot hela arbetsmarknaden. Det gör det, Reinfeldts egen så kallade rehabiliteringskedja beskriver just detta. (Lustigt att kallad en rehabiliteringskedja när den inte innehålle ett uns rehabilitering förresten!) Vi kan läsa dokumentet i sin helhet hos både Johan W och hos Alliansfritt. Försäkringskassan har jobbat med detta hela tiden. Men för ansvarige statsministern var det en överraskning. Så kan det gå.
Vi ska se till att det blir en mänskligare sjukförsäkring! Och detta skriver Martin mera.

Vill också uppmana alla fackliga kamrater på det nya hotet mot anställningstryggheten! Läs mera om sparken för inget alls hos Johan W på en blogg nära dig!

3 kommentarer:

 1. Nästa partiledardebatt får väl Mona Sahlin ta med sig papperet och ge till honom- Kanske läsa högt---

  SvaraRadera
 2. Men han får ju jobba deltid som läkare 75%.
  Han får då följdaktligen 75% lön...

  Varför skulle han få 100% lön för 75% arbete ???

  SvaraRadera
 3. Han ville inte ha 100 procent lön, han ville få jobba 75 och vara sjuk 25. Bidra med det han kunde, typ. Eftersom han behövs där.

  SvaraRadera