onsdag 4 maj 2011

Vi kan alla tillföra olika saker

Jag minns när Oskarshamnsossen Ulf Nilsson smäckte till med en titel i signaturen av en debattartikel för några år sedan. Han skrev Ulf Nilsson, lhs. Livets Hårda Skola. Jorå, den fungerar. Signaturen var bara den ett skarpt svar på en debattartikel från en ledande allianspolitiker som på ett ydligt sätt markerade sin egen lååååånga titel.

Alla har något att bidra med. Vi samlar på oss erfarenheter i ryggsäcken varje dag. En del lär av misstag och andra skakar bara på sig en smula och går vidare.

Läser Peter Akinder i Nyheterna i dag:

"Det finns ingenting som säger att den som är doktor i nationalekonomi, har en civilingenjörsexamen, är advokat eller läkare automatiskt blir varken en bättre eller sämre politiker än den som har en tvåårig gymnasieutbildning, försörjer sig som byggnadsarbetare, sitter i en telefonväxel eller är undersköterska.

Till skillnad från många yrken är nämligen förtroendemannens eller, för all del, förtroendekvinnans uppgift inte att kunna mycket om litet, utan litet om mycket.
Denna vidsynta uppgift kräver en bred bildning och kompetens.
Dessa färdigheter har de allra flesta framgångsrika politiker skaffat exempelvis genom ett stort, långt och vitalt samhällsengagemang; genom sitt yrkesliv, ett fackligt uppdrag, via förtroendeuppdrag och utbildningar i sitt parti, genom förenings- och organisationsaktivitet. "

Läs mera hos Peter Högberg om bildning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar