tisdag 17 maj 2011

De utförsäkrade - reprisen

Nästa år utförsäkras nästan 3000 personer för andra gången. Det skriver Aftonbladet i dag. Nu är det inte kvälspressen som spår utan siffrorna kommer från Försäkringskassans egna analys. Som inte verkar vara någon munter läsning precis. Försäkringskassan säger att de tror att var femte som utförsäkras kommer att vara med om detta mera än en gång. Samma lidande, osäkerhet och ekonomiska katastrof gång på gång bara för att moderatledda regeringen tror att sjukdomar slutar finnas efter en viss tid.

Försörjningsstöd är den krassa lösningen för många. Kreativiteten hos allianspolitiker för att komma undan att betala ut slantar den tycks aldrig sina. Läs gärna ett inlägg hos kamraterna på Alliansfritt.
I Landskrona kontrolleras kylen, finns det mat kvar blir det inga slantar. De kontrollerande konstaterar att det kan handla om att matlagningsfantasin tryter. Men finns det bara mjölk, bröd och smör så råder det minsann ingen nöd.
Jag undrar vaför de stannar vid hembesök. Varför inte trycka upp en gratiskokbok där socialbidragstagare kan få rejäla handfasta tips om hur de ska fixa i köket!

"Koka soppa på en spik", kanske?
"Hur du får en stekt macka att smaka fågel", kanske?

Möjligheterna är naturligtvis oändliga och bara fantasin sätter gränser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar