fredag 6 maj 2011

Det gick nästan bra att åka tåg

Att fara till huvudstaden och arbeta över dagen är sådär....inte arbetet som sådant utan resan. Den som åker tåg vet aldrig riktigt hur det slutar.
Jag ville unna mig att inte åka okristligt tidigt. Stiger på tåget 07.27. Men se Veolia unnade mig faktiskt att få lämna stationen i Vimmerby exakt 17 minuter efter utsatt tid. Väl på väg så sa den trevliga personalen att jag skulle, trots detta, hinna med anslutningen norrut vid nio... En stund senare fick de ge nya bud. Fel på spåren gjorde att de tänkte köra tåget till Rimforsa. Därifrån skulle vi åka buss vidare till Linköping. Och en buss fanns just inte att få direkt. Det tog en halvtimme....anslutningen i Linköping var nu inte aktuell längre. Nej, vid kvart över tio skulle Veolia köra ett tåg som vi fick åka med. Ett snigeltåg. Som var försenat och som skulle försena oss arma försenade resenärer ÄNNU mera.
Det märkliga är att när jag studerar tabellen så går det ett X2000 vid tio...som jag naturligtvis vill åka med på eftersom jag missat X2000 vid nio.... Att Veolia hänvisade till sitt eget snigeltåg en kvart - tjugo minuter senare kändes lika irriterande för mig och för flera som drabbats. I informationen fick vi vetat att vi kunde be personalen på X2000 snällt och fråga om de hade plats. Vi bad snällt och den oerhört smidiga, förstående och kloka mannen som arbetade på X2000 sa att det så klart gick bra. Lite smicker att vi verkligen hellre åkte med SJ än Veolia fick honom att le och så var det klart..

Men som vi sa när vi väntade; om det hade varit så att det inte avreglerats så förbannat här så hade vi inte behövt stå där och kastas mellan hopp och förtvivlan...får vi åka med eller inte...

Jag kan inte nog berömma SJ:s goa personal i detta...och tycker att det var väldigt trist att vi inte fick välja vilket tåg vi ville fara med. För det är ju valfriheten som är så VIKTIG!

1 kommentar: