Färsk pasta är härligt. Härligast är den egengjorda men köpt är helt ok. Alldeles särskilt bra är det med färdiga lasagneplattor. Nu slipper jag pillet, eller kladdiga spritspåsar, som blir när de hårda cannelonirören ska fyllas med godsaker. Nu är det bara att lägga på en slev fyllning, rulla ihop och placera i formen.
Skaldjurscannelonin för ett par söndagar sedan kommer här:
Gör en riktigt stor gryta bechamelsås (vanlig vitsås...) och smaksätt den med rejält med riven parmesan, hackad spenat, salt och peppar. Snåla inte med såsen, torr canneloni gör ingen människa glad.
Låt såsen kallna eller åtminstone svalna av ett tag. Den behöver bli så pass kall att den inte rinner.
Blanda kräftstjärtar och räkor på burk med sås till en kladdig röra. Jag hade tre burkar (skaldjur i saltlag) och ett par rejäla slevar sås. Lägg ett par skedar på en färsk lasagneplatta och rulla ihop till ett rör. Bred ut ett tunt lager sås i botten på en smord form och lägg i alla rullar. Resten av såsen ska hällas över så klart. In i ugnen på 225 grader i cirka en halvtimme så är det klart sedan. Ruggigt gott.
Att fylla rör med goa grejer är en bra idé. Ser lyxigt och trevligt ut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar