måndag 2 maj 2011

Journalister och ledarskribenter hör illa

Generellt sett är det illa med hörseln. Det är i alla fall den enda slutsats jag kan dra av det som skrivs. Så gott som alla journalister och ledarskribenter (i de tidningar som hyllar alliansen) hör illa. Eller åtminstone lite ensidigt.

Det hjälper inte att Håkan Juholt är konkret så in i bombens från avskaffandet av Fas 3 ända ned till satsningar på kommunal musikskola/kulturskola så hör de inte. De hör heller inte att han vill satsa skattemedel på flera händer i vården, bättre skola och att han vill ge arbetslösa utbildning och plusjobb med avtalsenliga löner. Klimatsmarta lösningar som ger jobb och export, ja, då stängs öronen helt...

Nej, de hör inte det. I stället är Håkan otydlig, eller så är hans tal innehållslöst eller "lämnar det viktiga väljare  utan besked..." och så vidare och så vidare och så vidare.

Det finns ett enda ord som de där ledarskribenterna hör och verkar förstå sig på. Skattesänkningar. Det gillas alltid. Applåderas. Moderaternas universalrecept på all världens plågor. Jobbskatteavdraget. Bra för, och emot, allt.

Håkan var konkret och bra. Han gav oss både visioner och han gav smakprov på innehållet. Läs gärna hela här.

Kom ihåg detta:

Social investeringspolitik.
Värdeburen tillväxt.
Kunskapsbaserad ekonomi.

Detta, mina vänner, ser jag fram emot!

Gnällmedia i dag: Expressen, DN och SvD.

4 kommentarer:

 1. Jomen,de(kommentatorer o dylika) röstar väl på alliansen hela högen. Det är väl inte så konstigt att de hejar på egna laget? Vänstern måste finna vägar att föra ut sitt budskap, även till de som inte läser bloggar (tex alla mina vänner 50+, som i vissa fall inte ens har en dator, eller inte "är intresserade" av internet).

  SvaraRadera
 2. HEJ!


  Bra sammanfattat. Undrar var journalisterna fått sin utbildning? Är det möjligtvis hos Timbro

  SvaraRadera
 3. Christer Karlsson3 maj 2011 02:26

  Ehhh...Journalisterna liksom vi andra har nog hört Juholts valfläsk och alla löften. Det som saknas är hur allt ska finaniseras. Det är som med det gamla taximonopolet..."Socialdemokraterna, var god dröj!" är det enda svar man får när denna högst relevant fråga ställs. Därför är inte Juholt och Socialdemokraterna trovärdiga.

  SvaraRadera
 4. Christer, du tar upp ett klassiskt problem. Att journalister inte förstår finansieringen. Juholt och andra sossar är ständigt lika tydliga med att reformerna ryms inom de ramar som finns. Ett exempel är natyrligtvis det att om sossarna INTE kommer att sänka restaurangmomsen med tiotals miljarder så finns det tiotals miljarder till annat. Enkelt uttryckt är det så att vi har samma storlek på pengapåsen men vi använder slantarna till olika saker.

  SvaraRadera