tisdag 9 november 2010

Sextrakasserier med Urban Ahlin - inte lockande alls

Vad är sant och vad är inte? Det vet inte jag. Det jag vet är att den som känner sig trakasserad ska tas på allvar och ska få stöttning. Den som trakasserar behöver hjälp och behöver få veta att detta är fan i mig inte okej!

Urban Ahlin har gjort något som han aldrig någonsin borde ha gjort. Det tror jag bestämt att vi kan vara ense om. Just därför att hans, i beroendeställning, anställda uppfattat det så illa.

Att hävda att det varit frågan om ett skämt håller inte. Att som Urban Ahlin stå och propagera för alla människors lika värde ena stunden, för att i nästa stund trakassera en anställd grovt är bara helt horribelt.

Om detta har tystats ned i två år så finner jag inte ord. Är Urban Ahlin oumbärlig? Not.

Ahlin fick en tillsägelse av Sven-Erik Österberg, gruppledare i riksdagen. Blev säkert riktigt skakis och insåg sitt misstag, eller hur?

När Aftonbladet frågar om han medger att medarbetaren känt sig kränkt svarar han så här:
"– Det finns det massor av folk som har känt under åren, det är inget konstigt."

INGET KONSTIGT! Men serru, det är det ganska många som tycker. De allra flesta normala människor går inte omkring och kränker andra och tycker att det är normalt.

Sven-Erik Österberg kanske borde göra en uppföljning. Sätt stopp, säg nej och markera. NU.

Om Mona Sahlin står tyst bakom detta så gör hon mig och många andra rejält besvikna.

Många är arga idag, inte minst Johan Westerholm och Peter Högberg och Martin Moberg på en blogg nära dig. Tokmoderaten går in på humor och hur detta kan uppfattas.

3 kommentarer:

 1. Vad har han gjort?

  SvaraRadera
 2. Hur skall Sahlin kunna göra rätt förändringar i partiet, när hon inte kan välja rätt ledare i sitt team? När hon har andra värderingar än de partiet skall stå upp för?
  Att, i 2 år, sopa trakasserier av det här slaget under mattan, flytta den unga kvinnan,som brinner för sitt arbete, medan Urban Ahlin har kvar sitt jobb, är katastrof-ledarskap. Det är tid att byta ut partiledning inkl partiledare, vilka alla visar sig besitta alltför dåligt omdöme och ha fel värderingar för att få svenska folkets respekt(och röster).
  Nej, se till att få dit nytt bra folk, som kan få partiet på egna ben(dvs utan vänstern) och med ett nytänkande, som kan matcha de andra partierna.

  SvaraRadera
 3. Urban Ahlin anklagas för att ha sextrakasserat en medarbetare på kansliet. Följ AB länken.

  SvaraRadera