lördag 6 november 2010

Det döda djuret i ugnen

Jag tänker lägga ett stort stycke rådjursbakdel i ugnen strax efter tolv i dag. Först ska det fyllas med pesto, gnidas med salt och peppar, brynas och få sällskap av vitt vin och grönsaker i en form. Tätt med folie om och in på 120 grader i fem timmar.

När sedan familjen kommer hem från en lååååång cykeltur med kvällstidningarna i korgen så är nästan maten klar. Ett stopp på Astrid Lindgrens Världs Höst- och hantverksmarknad står på cykelprogrammet.

Ljuvlig lördag kan man säga.

När jag ändå är i farten med mat så måste ni få en snabbmatsrätt värdig en dag då jobb och kvällsmöte nästan går i ett. Detta hinner ni ändå!

Skiva en fläskytterfilé så tunt ni kan. Ta en burk kokosmjölk, en buljongtärning och en skvätt vatten. Häll i gryta eller vid panna. Låt vätskan koka upp och tillsätt en sked grön currypasta. En lite sked för detta är starka grejer....prova och ta mera senare kanske. Sedan i med det råa köttet och koka allt en stund, under tiden som riset till kokar bara. Smaka, red av om ni vill och häll över ett gäng broccolibuketter som kokats bredvid. Annars skulle färgen på anrättnignen inte vara mycket att hurra för...

Riktigt gott och hemskt enkelt att göra.

Annars finns det en hel del angeläget att läsa idag, PeO rekommenderas, han är upprörd på det enkla livet som moderater har. Peter på Röda berget han filosoferar över Hägglunds förhållande till sin partistyrelse och han vill liksom PeO titta närmare på hur bistånd hanteras och Roger Jönsson skriver om allvarligt missbruk på arbetsmarknaden och Kulturbloggen om kungen med mera, allt detta på en blogg nära dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar