torsdag 4 november 2010

Debatt i Expressen om socialdemokratins kriskommission

Tillsammans med en rad skribenter och bloggare från Öppna kriskommissionen skriver jag i dag på Expressen debatt. Vi är mycket oroade över den arbetstakt och det uppdrag som partiets kriskommission fått. Bland annat skriver vi så här:

"Initiativet "Öppna kriskommissionen" är angeläget om att arbetet med partiets krisbearbetning ökar i tempo och breddas i omfång. Vi har rivstartat vårt arbete och presenterade den 1 november vårt första dokument som utgör underlag för fri diskussion. Socialdemokraterna är i kris, där är vi sannolikt eniga med de flesta, och förändringsarbetet kan inte vänta säger vår partiledare. Men varför har hittills så lite konkret hänt? Efter att vi har satt igång vårt, från partiorganisationen helt oberoende, arbete började vi granska vilket uppdrag som givits till Kriskommissionen från partistyrelsen och som finns för alla att ta del av på socialdemokraternas hemsida. Uppdraget är inte det som inledningsvis kommunicerades via media - det har kommit att bli beskuret och det saknas i uppdragsbeskrivningen insikt om att de olika områden som skall granskas samverkar med varandra och skapar nya problemformuleringar."

Skribenterna Johan Westerholm och Peter Högberg och Martin Moberg och Claes Mushkin och Sandro Wennberg och Peter Johansson och Staffan Lindström och Sara Gunnerud de finns alla på en blogg nära dig.

Mera hos Roger J och Alexandra och Ankersjö också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar