fredag 19 november 2010

Kompetenta män i sina bästa år - alltid!

Fredag. Skönt.
Om det inte vore för snöyran så skulle jag njuta.

Här får det bli en lite blandad bloggning om några saker.

Fotbollsfrun är upprörd på Totto Littorin i dag.

Inledde morgonen med att läsa Östran/Nyheternas ledare om trätan mellan Juholt och Hallengren. Som givetvis uppmärksammas på nyhetsplats.

Själv skrattade jag när jag läste inledningen på Eva Franchells ledare i dagens Aftonbladet.

"Vi som följt tidigare valprocesser vet också att det kommer att dyka upp nya kandidater hela tiden. Höger, vänster eller mitt emellan, det är ändå märkligt hur väl representerad den vita medelålders mannen är."

Så skriver hon bland annat. Och visst har hon rätt. För varje eventuell kvinnlig kandidat som media listar verkar det poppa upp tio kompetenta män i sina bästa år.

Rebellabloggen berörde detta nyligen.

Det blir absurt när vi mäts efter olika måttstock beroende på kön. För så är det. Män har olika kompetenser, kvinnor har oftast mest brister. Eftersom de bedöms av män. Eller för all del av kvinnor som gärna kritiserar kvinnor. Om vi alla hade lärt oss att nätverka och stötta, vara mentorer för varandra på samma sätt som män lyfter, stöttar och är mentorer för varandra så skulle det se annorlunda ut. Jag är helt säker på att detta kommer att förändras i takt med att män fattar att jämlikhet OCH jämställdhet bara är av godo även för dem.

Självklart finns det män som sedan länge greppat detta.

De andra är värst. De som VET att det är politiskt korrekt att ta fram kvinnor (vi har ju FAKTISKT varannan damernas...) men som innerst inne inte vill. I bland spricker fasaden och deras rätta natur skymtar fram.

Rekommenderar er idag spännade läsning hos några goda män som Sandro Wennberg och Martin Moberg och Johan Westerholm och Roger Jönsson på en blogg nära dig.

1 kommentar: