fredag 12 november 2010

Njutbart, Kielos!

Socialdemokratin är tusan så bra på idéer men när det kommer till att genomföra saknar jag ofta en fast hand. Och då menar jag bildligt. Det handlar om att vi ska vara många som enas om samma sak och sedan ser till att det blir så. Det duger inte att tala om att minska klyftorna och sedan se på under tiden som de ökar.

Ursäkterna räcker inte.

I dag njöt jag när jag läste Katrine Kielos ledare i Aftonbladet. Stundtals skrattade jag högt. Kielos skriver träffsäkert som tusan om de olika ursäkter vi sossar kan ta till för att förklara valförlusten om vi så vill. Tyvärr är det många som vill.

"Till råga på allt elände kan väljarna dessutom ha varit under inflytande av naturfenomenet ”Den Europeiska Trenden”. Fenomenet går ut på att svenska väljare inte kan rösta på Socialdemokraterna om socialdemokratiska partier förlorar val i Belgien, Nederländerna och Tyskland. Grupptrycket blir helt enkelt för starkt.

”Jag tänkte rösta på Sahlin men efter att Lawrence Gonzi nu har vunnit över Alfred Sant på Malta... ”

Verklighetsförnekelse."


Jepp, säkert är det många ute på industrierna, butikslagren och på frisersalongerna som konstaterade detta. Not.

Nu är det verkligen läge att säga de svåra sakerna, vända på varje sten och röja upp bland gamla surdegar. Men det finns oroande tendenser. Från ett stort antal bloggare inom nätverket Netroots har det utryckts oro inför den kriskommission som partiet har tillsatt. Vi har öppnat för en bredare diskussion i Öppna kriskommissionen dit vi inbjuder alla som har en uppfattning, idéer och vill förändra. Kom dit du också.

1 kommentar:

  1. Socialdemokratins problem handlar om att de är rädda för kapitalisterna. De vågar inte genomdriva den politik de tror på eftersom då kanske kapitalisterna blir besvikna och får ekonomin att gå sämre genom att investeringsstrejka, flytta pengar till något annat land, höja inflationen osv.

    Skulle vi på allvar införa demokrati och frihet i Sverige så skulle kapitalisterna kanske göra handelssaktioner eller t.o.m. krig mot Sverige. Det kan jag förstå att man är rädd för, men kan väl för den sakens skull inte acceptera ett någon jävla maffia ska diktera villkoren för vårt samhälle?

    Kapitalisternas makt är egentligen byggd på sedvänja. De har ju inga superkrafter eller unika talanger, de är vanliga människor som alla vi andra. Egentligen spelar det ingen större roll om finansnissarna så skickar allt virtuellt kapital till månens baksida, så länge de inte förstör det reella.

    Förr - när folkets försörjning fortfarande ansågs vara ett väsentligt statsintresse - kunde åkerjord läggas under offentlig förvaltning om den uppenbart vansköttes, "låg i vanhävd". Detsamma måste gälla företag. Det ska inte gå vare sig att systematiskt plundra ett företag och köra det i konkurs medan de som arbetar i det står hjälplösa bredvid och ser på, eller att bara stänga portarna en morgon och förklara att "företaget" flyttat till Bortre Regnuanaland. Det ska vi sätta P för. Då kan vi till sist säga till de oförskämda små gloparna: Jaså, det passar inte här? Res till Ryssland då!

    SvaraRadera