torsdag 13 oktober 2011

Slaskjournalistik ska inte fälla Juholt

I dag läser jag Viktor Tullgrens sammanfattning av vad som hänt med Håkan Juholts begäran om bostadsbidrag. Viktor har gjort det jobb som Aftonbladet borde gjort innan de satte i gång en ny "affär".

Viktor skriver bland annat så här:

"Om nu Juholt fyllt i alla papper exakt enligt de instruktioner som står på dem. Och bifogat ett hyreskontrakt där både hans och hans sambos namn står. Är det då inte rimligt att riksdagsförvaltningen som tagit emot detta skall göra bedömningen, utifrån det materialet som skickats in, hur mycket ersättning som han skall få.


Med andra ord är det inte riksdagsförvaltningen som bör ha koll på att han enbart skall ha halv ersättning om det nu finns en underförstådd praxis. De måste ju ha känt till regeln och utifrån de papper han lämnat in sett att han delade lägenheten med någon.

Och är det inte rimligt att Aftonbladet borde ha kontrollerat sin story innan man drog igång det mediadrev. Och innan man påstod att Juholt fuskade med bidraget."


Mera om detta även hos Martin Moberg och Röda berget och Jinge och Roger Jönsson och Peter Andersson på en blogg nära dig.

3 kommentarer:

 1. Det verkar som att inte ens riksdagsförvaltningen känt till denna underförstådda regel fören den 10/10 2011 eftersom det var först då deras hemsida med reglerna uppdaterades/ susanna

  SvaraRadera
 2. Viktros sätt att välja ut sina fakta är en utmärkt illustraton till slaskjournalistisken även om jag inte tror att han gör anspråk på att vara journalist.

  Mycket alvarligare tycker jag det är att så många nu försöker att med illusionsmakeri flytta debatten till fotnötter i lagboken och teckentydning bort från den debatt som kunde ha handlat om dent ojämlika samhälle vi vanliga partimedlemmar kämpar för. I stället försöker man som Viktor nu att finna ett försvar för den ojämlikhet som nu en del utnytttjar för att få fördelar som inte kommer andra till del. Vi kunde tagit politisk strid för en lagstiftning som inte gör skillnad på vanliga människor och dess representanter, att riksdagledamöter döms efter en annan måttstock än vanliga människor. Vi borde använda alla våra krafter till att ta ansvar för det som händer med förtroendet för politiken i allmänhet och socialdemokraterna i synnerhet. I stället sprattlar vi som maskar på en krok och försöker få medborgarna att förstå att de har fel.

  Om nu dessa makthavare är så missnöjda med sitt folk så får de väl välja sig ett nytt folk.

  SvaraRadera
 3. Besviken på Aftonbladet. Kommer att sluta köpa den från och med nu. Finansministern bor i en studentlya, och bostadsministern vägrar släppa sin riksdagslägenhet. Men om det sägs det ingenting om: http://www.fokus.se/2011/04/bostadsbrist-herr-minister/ Det förakt man känner för alliansen och den mediabild som kavlas ut bara stärks för var dag som går. Det är ett delat samhälle och det här bara ökar på sprickan. Alliansen började med sin hatkampanj redan mot Sahlin och på det sättet är det egentligen dom som har lämnat fritt spelrum för SD att utgöra ett tredje alternativ som ska smula sönder saker ännu mer. Liberalismen kännetecknas inte alls av solidaritet,rättvisa, trygghet, välfärd, jämlikhet eller omtanke om andra. Björklund tycks vilja slita sönder arbetsmarknaden ännu mer enligt den senaste debatten. Det är dags för folk att börja säga ifrån och att arbetarrörelsen kommer tillbaka till sina rötter. Man har tappat kärnan vad det egentligen handlar om. Knyt an vanligt folk och gör det enklare för folk att delta och medverka. Stötta och nätverka med dom som hyser liknande värderingar. Agera med hjärtat och med den goda värdesynen och driv en egen politik bortom opinionsundersökningar, skattesänkningar och främlingsfientlighet. Inte alliansen light. Det kommer aldrig att lyckas. Det är dags för en tydlig egen linje om valet ska vinnas 2014. Det finns inget att förlora bara allt att vinna. Politik är inte snyggt. Det har man förstått men kan visa att man bryr sig om medborgarna och om man finns där ute och samtalar med folk. Det behövs alla typer av personer i partiet med alla möjliga erfarenheter. Det skulle vara bra med flera studierörelser och annat där folk kan träffas och diskutera samhällsutveckling och politik gärna tillsammans med Miljöpartiet och Vänstern. Rättvisepartiet Socialisterna finns där ute och jobbar på en gräsrotsnivå som många Socialdemokrater har glömt bort. Det finns mycket att lära där: http://www.socialisterna.org/ Det måste vända nu!

  SvaraRadera