tisdag 4 oktober 2011

Att möta en gammal bekant

I bland måste man tillbaka, känna sig som hemma och möta miljöer som känns nära. Så känner jag när jag har plöjt nya bokbekantskaper under en tid. Besöket på biblioteket i går resulterade i en bok av Mari Jungstedt där karaktärerna och miljöerna är precis som förväntat - bekanta och kända.

Ska ni läsa fängslande så rekommenderar jag Marianne Cedervalls böcker Svinhugg, Svartvinter och Spinnsidan. Där är inget som man väntar sig precis...men otroligt fascinerande om kvinnlig list och styrka.

I dag blir det s-budget framåt förmiddagen. Enligt medier så har det varit ett förfärligt liv, både Juholt&Waidelich har fått på nöten och allt har fått göras om....

Faktum är att det oftast är så att om saker inte görs enligt kvällspressmanus så har ett möte varit "turbulent" och någon form av "kris" formuleras på löpet.

Låt oss rent hypotetiskt säga att s-budgeten faktiskt inte var huggen i sten förra tisdagen. Låt oss tänka att det rent tekniskt kan ha varit så att Juholt&Waidelich frågade kompisarna i riksdagsgruppen hur de skulle vilja att innehåller ser ut framöver. Låt oss säga att kompisarna i riksdagen tog dem på orden, gick upp i talarstolen och hade massor av tankar och idéer som gjorde att hela mötet faktiskt drog ut på tiden. Låt oss säga att det var många som gick från mötet och kände att de faktiskt fått bidra, att de påverkat i stället för att de som så många gånger annars ställts inför fullbordat faktum.

Och låt oss gissa att Juholt&Waidelich gick hem på kammaren och tog till sig åsikterna till det färdiga dokumentet.

Nej, för tusan! Så kan det ju inte ha gått till! Det säljer ju inga lösnummer precis. Inte heller gör sig ironi så väl i text.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar