fredag 14 oktober 2011

Höger och vänster, nu får ni ge er!

I går kväll kikade jag på Debatt i svt. Där blir Alexandra Einerstam kallad för högersosse och att det skulle vara negativt för högersossar vill inte ha kvar Håkan Juholt.

Nu får ni ta och ge er. Detta partiet behöver snart inga utomstående fiender för vi imploderar snart! Och håller detta på så får vi vara tacksamma om folk vill vara med från höger till vänster. Vi blir inte någonsin Sveriges mest nyfikna och öppna parti genom att sitta och kasta smockor på varandra.

Det är okej att vara arg, ledsen och upprörd utan att för den skull vara högersosse! Många är numera helt enkelt arga och upprörda socialdemokrater. Att vi har olika uppfattningar inom ett så stort parti torde inte vara en överraskning för någon.

Olika uppfattningar men delade värderingar.

Det finns en del att vara arg över och just nu överskuggar detta det mesta. Om det finns substans i detta räv och rackarspel så kommer jag att fundera mycket på mitt engagemang. Vi skulle kanske ta och välja Håkan Juholt till partiledare för de nya socialdemokraterna. Och dumpa dem som inte kan tänka sig att vara med och skapa Sveriges mest öppna och nyfikna parti.

Nog ligger det en hund begraven när drevet går mot Juholt. När Viktor Tullgren i går redde ut begreppen så resulterade det in att Aftonbladet fick i alla fall en aning svala fötter.

Lena Mellin låter kul när hon försöker förklara det oförklarbara. En pudel vore på sin plats. Inledningsvis var det ju regelverket som Juholt brutit mot och nu är det helt plötsligt den moraliska aspekten som är viktigast. Reglverket blev under resans gång till riktlinjer men löpsedlarna har satt sig.

Hund nummer tre ligger i riksdagskansliet och i deras kreativitet när det gäller att ändra texter på hemsidan. Peter Johansson skriver mera om detta.

Läsvärt hos Roger Jönsson och Krassman och Svensson och Johan Westerholm och Martin Moberg på en blogg nära dig.

3 kommentarer:

 1. Håller helt med dig. Om vi hela tiden ser våra värsta fiender inom partiet så tappar vi helt fokus på våra riktiga motståndare.

  Det hela påminner lite om "Life of Brian"-scenerna där de palestinska fraktionerna har så fullt upp med att bekämpa varandra att de helt glömmer bort den verkliga fienden.

  SvaraRadera
 2. Nyliberalt orienterade högersocialdemokrater har inget i partitoppen att göra. Tiden har sprungit förbi nyliberalismen.

  /Håkan Östman

  SvaraRadera
 3. Jag tror att alla som sökt och fått medlemskap i partiet behövs. Nånstans får vi utgå ifrån stadgan och partiprogrammet och kolla på vad våra företrädare har sagt och gjort

  Branting, Per-albin, erlander, wigforss, palme, carlsson. Alla har de skrivit intressanta och tankeväckande artiklar och böcker.

  Kanske kunde Persson ha gjort det också men tyvärr fick han fullt sjå med att rädda landets ekonomi och gav därigenom Borg guldläge när vi knappt förlorade makten 2006.

  låt oss börja i ideologiska fundrationer och sen kolla på vilket samhälle vi har i dag och vad vi vill göra åt det så att det blir mera solidariskt, demokratiskt och mindre nyliberalt, så att "alla kommer med" och inte bara några som har råd.

  Det finns mycket intressanta förslag från alla håll och kanter. Men om vi ska fortsätta att kalla varandra för höger och vänster och mitten och ge varann på käften för att vi inte tål varann i partiet, då kommer vi att stå och stampa på fläcken. Då kommer vi aldrig att komma över ens 30% i nästa val.

  Fattar inte att vi kunde ha "alla ska med" som någon sorts slogan i förra valet när det inte ens verkar gälla för alla vi i partiet.

  Pinsamt

  SvaraRadera