tisdag 11 oktober 2011

Så här ser blanketten ut

Blanketten där man som riksdagsledamot fyller i hyresbegäran ser ut på detta sätt:


Ersättning för övernattningsbostad inom 50 kilometer från Riksdagshuset


Namn:

Personnummer:

Jag disponerar en lägenhet, inom 50 km från Riksdagshuset, med adress enligt nedan:

Adress:

Postadress:

Min hyra/avgift är för närvarande kr/månad.

Hushållsel ingår i hyran/avgiften.

Hushållsel ingår inte i hyran/avgiften.

Jag önskar få ersättning för hyran/avgiften och i förekommande fall kostnad för hushållsel löpande, i samband med utbetalningen av arvodet.

Önskar ersättning fr.o.m. datum _______________________________

Jag bifogar kopia på hyreskontrakt eller motsvarande dokument där hyran/avgiften framgår.

Om min hyra/avgift ändras förbinder jag mig att omedelbart meddela förändringen skriftligt till enheten ledamotsservice samt bifoga dokument där hyran/avgiften framgår.

Vid byte av boende fyller jag i en ny blankett.

__________________________ _____________________________

Ort och datum Namnteckning

Blanketten sänds till enheten ledamotsservice.

2010-06-08
 
Slut.
Det enda jag inte har med här är riksdagsmärket uppe i högra hörnet.
 
Sedan 1994 har Håkan Juholt suttit i riksdagen. Han har sin hemort och valkrets i Oskarshamn och en övernattningslägenhet i Stockholm. Han har fyllt i blanketten ovan korrekt. Blanketten är enklare än den som min mor måste använda för att få bostadsbidrag. Och det kan man kanske ha synpunkter på om man så vill. Men det finns ingen ruta att kryssa i om man har sambo. Den uppgiften gick DN annars ut med och det kan ju tyckas illvilligt så här i efterhand. Heder åt Hanne Kjöller som dementerade i dag om än lite diskret.
 
Hemma har vi uppgörelsen att jag betalar hyran och maken maten.
 
Allt behöver inte vara himmel eller helvete och alla människor är inte onda. Nu vill jag att folk tar två djupa andetag och en promenad för att fundera på hur vi alla beter oss mot varandra.
 
Emanuels radanmärkningar skriver på ämnet liksom Anders...

4 kommentarer:

 1. Tomas Andersson11 oktober 2011 23:23

  Den med maken betalar maten och du hyran är bra... Hur svårt skall det vara att förstå att staten inte skall stå gör kulbons hyra?

  SvaraRadera
 2. Bästa Annika.

  Och hur är maten? Är han sniken och bara köper extrapris med kort datum? Vill inte tro så då ni båda andas energi mer en de flesta och det skall ni ha ett stort tack för.

  Vill snurra runt lite vilket inte förtar att fel är fel. Jag har insikten att regler bör finnas och följas, men är av den uppfattningen att det skall vara enkelt och rakt samt lättförstått.

  Således anser jag att regeln bör ändras och endast utgöra faktiska kostnader och inget annat, inget ifall om.

  Två delande riksdagsmän av ett boende kan aldrig var och en söka för full hyra, vilket skulle vara bedrägligt beteende då det inte motsvara faktisk kostnad. En skulle mycket väl kunna söka för full kostnadstäckning, men det för den inte, båda måste söka för halv hyresersättning trots att skillnad på statens utgifter inte uppstår. I samma anda anser jag att kostnaden för staten är densamma vare sig sambon finns där eller inte. För den som har en, två, eller fler sambos eller andra boende kanske endast för stunden, så anser jag att det inte är statens problem, kostnaden är densamma oavsett om det är en ensamhet för riksdagsmannen eller inte i sitt boende.

  Jag anser att den personliga integriteten kränks om det skall smygas i buskar för att avslöja vem som bor med vem och varför.

  Avslutningsvis kvarstår det faktum att fel är fel. Om Juholt slänger ut sambon, då helt plötsligt är allt rätt för staten, och kostnaden förblir densamma.

  Ack ja, får hans barn bo där?

  Vänligen Bosse.

  SvaraRadera
 3. "Jag röstar borgerligt. Jag tycker att Håkan Juholt startar som en ovanligt tafflig partiordförande. Men när det gäller lägenheten i Västertorp menar jag att han massakreras på felaktig grund", skriver frilansjournalisten Ingemar Lindmark.
  http://www.newsmill.se/artikel/2011/10/10/s-ledaren-kritiseras-p-felaktiga-grunder

  SvaraRadera
 4. Ja jag betalar det och hon betalar det... Och barnbidraget ska väl räknas in. Och om vi har hemmaboende Farfar och Farmor ska ska de väl också betala för sig... Man håller sig för skratt faktiskt... Ska det vara så enkelt att skjuta Socialdemokratin i sank? Ska det vara så enkelt att få fortsätta att regera, och sälja ut, Sverige...

  SvaraRadera