tisdag 17 januari 2012

Lätt förvirrat faktiskt

I politiken i Vimmerby har vi det riktigt bra! Om jag nu ska generalisera och tala om mitt parti lokalt. Jag brukar inte göra det så ofta. Men nu vill jag tala om att vi känner förändringsvittring. Vi har en rad olika konstruktiva möten internt och vi håller på att öppna upp oss externt på olika sätt. Vi är många som känner att vi påverkar, att vi räknas och att vi får ta ansvar för olika saker.

Därför känns det som händer i partiledningen så, minst sagt, märkligt. Håkan behöver stöd och plockar in Urban Ahlin och S-kvinnor skriker nej. Om det hade varit det enda som hänt på sistone så hade det kanske varit nog. Men det är det inte.

Jag vill citera min man Peter H idag:
"För mig är de politiska idéerna viktigare än person. Min tro på att med de demokratiska socialistiska idéerna som ligger till grund för socialdemokraterna kan samhället bli mycket bättre för alla. Då kan inte min egen politiska karriär vara i vägen. Så därav som jag ställer mig själv frågan om jag gör nytta eller är ett hinder. Jag önskar flera kunde ställa den frågan. För bara med att ställa frågan och kritiskt granska sin egen roll så kan man utvecklas och göra sig förtjänt av att vara kvar och driva politiken framgångsrikt utan att ägna sig åt det politiska rävspelet. Att kunna få förtroendet på sina politiska gärningar. "

Läs gärna hela. Även om Peter är trött på tjafset så försöker han se ljuset i tunneln. Men det blir banne mig svårare och svårare. Vi gräsrötter vi tampas inte med media så värst mycket, vi får likt Alexandra Einerstam tampas med släkt och arbetskamrater. Och det är inte alltid nådigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar