söndag 22 januari 2012

Sökes; orädd partiledare med hård hud

Socialdemokraterna är ett parti med runt 100 000 medlemmar. På Sveavägen 68 har vi vårt huvudkontor, internt kallat kallat "68:an". Vår organisation består av partidistrikt, arbetarekommuner och s-föreningar runt om i landet. Vi söker nu en orädd partiledare med känsla för förändring och gott ledarskap.ARBETSUPPGIFTER:
Du ska känna lust att leda Sverges största parti till valvinst 2014. Under tiden fram till dess kommer du att få utstå en granskning som få människor kan hantera. Du ska se till att hålla journalister glada och nöjda 24/7 och du ska se till att ena ett sargat parti. Du ska hantera debatter med politiska motståndare på ett prickfritt sätt och aldrig någonsin begå fel. Du ska dessutom hantera politiska motståndare inom ditt eget parti på ett sätt som godkänns, oklart i dagsläget av vem.
Ledighet förekommer ej, journalister samt uppmärksam allmänhet följer med på resor av semesterliknade karaktär. Filmning och fotografering förekommer och självklart finns du med på sociala medier direkt.
Du ska på ett, för alla journalister, glasklart sätt kunna presentera ett budskap. Vi kräver dessutom att du ska klara av och känna lust inför att leda socialdemokratin in i 2000-talet med allt vad det innebär av internt förändringsarbete.
Du ska kunna kasta ut gamla förruttnade strukturer och göra socialdemokraterna till Sveriges mest öppna och nyfikna parti.

KVALIFIKATIONER:
Vi söker dig som sedan barnsben, ja så tidigt som när navelsträngen klipptes, bestämde dig för din partiledarbana. Du ska ha levt ditt liv på ett oförvitligt sätt och dina nära ska naturligtvis ha gjort detsamma. Du ska helt sakna kroppsliga uttryck som på något sätt kan rendera i raljanta uttalanden från pressen mfl.
Avsaknad av ett privatliv är ett direkt krav.
Du ska dessutom ha slingrat dig genom partiets alla grynnor och skär utan att ha skaffat dig några som helst ovänner.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi kräver förmåga att hålla alla bollar i luften samtidigt, noggrannhet och total hängivenhet. Du ska klara av att aldrig brusa upp, alltid le mot även de mest envisa journalister som hänger uppochned i ett träd utanför ditt fönster och du ska ställa upp i ALLA morgonsoffor som finns på jorden. Du ska dessutom trivas med att dansa med kossor, baka i teve och du ska banne mig var intellektuell men inte så intellektuell att du stöter dig med facket. Du ska som person tilltala kvinnor, män, barn, ungdomar, nya svenskar, gamla svenskar, svenskar med alla andra ursprung och ja, husdjur kanske? Kort sagt alla måste tycka om dig, punkt slut.

Varmt välkommen med din ansökan till Carin Jämtin.

Ni som vill ha lite god läsning i dag kan ägna er åt Paul Ronge och Ulf Bjereld.

2 kommentarer:

  1. När jag hör de som spekulerar om en ny partiordförande så tänker jag på att man missar nåt viktigt. Personen måste gå hem i media. Det gör inte såna som Damberg men kanske Jämtin pga att hon är kvinna och redan allmänt känd.
    Och har en viss utstrålning jämfört med Damberg.

    SvaraRadera
  2. så sant som det är skrivet! Finns det någon som vågar?

    SvaraRadera