torsdag 11 november 2010

När fan själv kommenterar

Kära läsare!

I bloggosfären finns det gott om troll. Troll är personer som förmodligen har för lite att göra och i stället för att bidra på annat sätt använder de sin kreativitet till att kommentera på nätet, ofta anonymt och ofta i syfte att ställa till problem.

I dagarna har Urban Ahlin varit på tapeten eftersom han anklagas för att ha sextrakasserat en medarbetare på s-kansliet. Vi var ganska många som krävde korten på bordet och jag ser inte att en person, oavsett ställnig i partiet, ska gå fri från att reda ut vad som skett. Jag skrev ett inlägg som ledde till starka reaktioner.

En av kommentarerna berörde mig särskilt eftersom tonläget i den var högt och ställde bland annat krav på censur av mitt inlägg. Om syftet var att stötta Ahlin så blev sannerligen reaktionen den motsatta. Jag och Johan Westerholm drabbades av samma fenomen med skillnaden att Johans kommentar var helt anonym och min undertecknades med ett förnamn.
Vi reagerade båda under gårdagen här och här.

Sålunda kan detta vara ett riktigt fult troll vi har att göra med. Ett sånt som spricker i ljuset. Syftet kan nämligen vara att få tyst på hela frågan. Nu är det inte så enkelt att censurera en bloggare. Vi är hundratals och om en slutar kommer det raskt två nya...minst. S-bloggarna i nätverket Netroots kommer att fortsätta påverka och vi kommer inte att acceptera censur.

Vi är dessutom många som är ganska noga med de socialdemokratiska värderingarna om jämlikhet, frihet och solidaritet.

Det hälper inte om fan själv kommenterar, vi skriver ändå.

Om detta i dag skriver förstås Johan Westerholm och Peter Johansson och Marin Moberg på en blogg nära dig!

3 kommentarer:

 1. Förstår vi dig rätt att det skulle ha varit en partikamrat som skrev dom hemska sakerna?

  SvaraRadera
 2. Benke Andersson (har ingen web-adress).

  Urban Ahlin har såvitt jag vet aldrig blivit anklagad (annat än ryktesvägen) eller dömd för sexuella trakasserier, så varför hänga ut honom som redan skyldig? Urban Ahlin är en av de absolut mest kompetenta s-politiker vi har för närvarande. Loppet är nu mer eller mindre kört för honom. Hur vet vi att det som påstås är sant? Kvinnan kanske ljuger eller överdriver av någon anledning? Jag tycker det är förskräckligt att dessa helt okritiska blogg-inlägg publiceras utan några som helst konkreta bevis.

  SvaraRadera
 3. Med tanke på att det nästan aldrig är någon som kommenterar på den här tråkiga gråsossebloggen så borde du ju vara nöjd för varje liten reaktion du får. Men gråsossar är väl bara nöjda när de får trampa ner alla som har en annan åsikt än de själva. Det är ju ett typiskt beteende från åsiktseliten.

  SvaraRadera