onsdag 17 november 2010

I dag på SvD Brännpunkt om socialdemokratins framtid

"För att den politiska förnyelsen av socialdemokratin ska kunna bli verklighet krävs att åtminstone hälften av det nuvarande ledarskapet byts ut. För att få en öppen process kring det ledarskap som ska väljas på partikongressen i mars krävs också att samtliga som kandiderar till partistyrelsen avger en programförklaring som rör deras visioner och politiska lösningar för att föra Sverige och socialdemokratin framåt, skriver flera S-bloggare i nätverket Netroots Öppna kriskommission."

Så inleds artikeln på dagens SvD Brännpunkt. Det är Alexandra Einerstam, Johan Westerholm, Sandro Wennberg och jag som tillsammans skriver om hur vi ser på förnyelsearbetet inom socialdemokratin. Alla är vi med i Öppna kriskommissionen.

Att den som vill leda socialdemokratin genom ett förtroendeuppdrag i partistyrelsen ska göra en programförklaring är ett minimikrav. Att fortsätta med samma sammansättning av styrelsen och VU vore ett misstag. Alla har ansvar, inte bara Mona.

Flera om detta i dag är Peter Johansson och Martin Moberg och Peter Högberg och Svensson och Peter Andersson och Roger Jönsson och Kulturbloggen på en blogg nära dig.

Läs gärna ytterligare en artikel i dag hos Aftonbladet på nätet. Det är Fredrik Pettersson och Tomas Wetterberg som stöttar Mona och förändring på ett ovanligt bra sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar