tisdag 5 juni 2012

Kent Persson är likt guldfisken utan minne

Varför tänker jag på guldfiskar samtidigt som Kent Persson och andra moderater uttalar sig i olika frågor?

Svar: Det sägs att guldfiskar i en skål upplever att allt är nytt hela tiden. De påstås inte ha minne av att ha simmat där de simmar, typ.

Och så verkar det ju vara för Kent Persson! Har han simmat en bit och fullkomligt glömt hur hånad hans stackars företrädare Sofia Arkelsten blev när hon påstod att moderaterna var med och införde fri rösträtt för alla?

Svar: Ja.

Resultatet är ju bland annat en egen tagg på Twitter #stuffkentdid. Sofia fick nöja sig med #stuffmoderaternadid så för Kent P kanske detta är en framgång. Not.

Men, men. Åter till sakfrågan. Kent Person, som för övrigt har titeln partisekreterare för moderaterna, han sa i går att moderaterna inte någonsin påstått att det fanns massarbetslöshet i Sverige 2006. Om vi försöker bortse från att hans partiledare sagt det vid ett flertal tillfällen samt att även Anders Borg gjort detsamma så finns påståendet likförbannat (ursäkta) i regeringsförklaringen. Och där blir det svårt att trolla bort den eftersom sånt arkiveras i så många år så...

Expressen noterar också det märkliga i Kent Perssons yttrande.

Eftersom nu moderaterna sjönk som en sten i undersökningen som SCB presenterade i går så har det ju spekulerats friskt i vad det kan bero på. En orsak är naturligtvis alla förnekelser som ständigt pågår. Med tillägg av Persson och Arkelstens märkliga påhittade historia.
Lägg i hop detta och ni får ett parti som väljarna inte riktigt känner igen sig i. Det verkar onekligen inte vara moderaternas grej att beskriva vare sig historia eller sin samtid och få folket med på vagnen just nu. Att rösta på ett parti som inte har koll ens i närtid är ju inte så lockande. Hur ska moderaterna kunna styra ett land om de inte har koll på enkla fakta. Var det inte det de sa till Håkan Juholt? Men som sagt, de minns väl inte...

Mera hos Alliansfritt och Martin Moberg och Nisse Lindblom och Cronert Reflekterar och Ann-Sofie Wågström 

Peter Andersson har hittat ett annat moderat-trixande som är väl värt att nämna och Löntagarbloggen berättar om att till och med Arbetsförmedlingen sågar den moderatledda regeringens politik för jobb.

2 kommentarer:

  1. GULDFISKAR har faktiskt ganska bra minne.

    Men det är också allt jag har att tillägga.

    SvaraRadera
  2. :-) Då har guldfiskarna oförtjänt dåligt rykte helt enkelt. Jag ber dem gärna om ursäkt. I övrigt verkar vi vara överens...

    SvaraRadera