torsdag 21 juni 2012

Fartblinda AP-direktörer

Tack DN. Igen.

Idag är det sjätte AP-fonden som granskas lite extra. Deras direktör och många andra anställda har totalt struntat i de regler som finns för tjänstebilar. Det har blivit några bränsleslukande stadsjeepar... Varför? Jo, det är så att den behövs för att dra direktörens två ton tunga husvagn.

Men nu ska slöseriet stoppas. Bilarna ska avvecklas och DN skriver bland annat så här:

"Tillförordnade vd:n Adam F Laurén ska nu ta fram ett förslag till styrelsen på hur avvecklingen ska gå till och på vilket sätt som de anställda ska kompenseras för den indragna förmånen."

Men hur täker de då?

Jag tycker att de borde fundera på hur de i stället ska klara ut att kompensera skattebetalarna för sitt rofferi.

Minister som ansvarar för eländet är Peter Norman, (M). Han var minsann vd för sjunde AP-fonden 2000-2010. Och han är kritisk till det agerande som nu sker.

Norman hinner knappt yvas i sin kritik förrän journalisten har frågor kring alla gåvor, allt vin och den middag han fick när han slutade... Att vara kritisk mot den kultur man varit en del av att skapa blir svårt.

Jag ser verkligen fram emot den granskning som DN sannerligen inte kan undlåta att göra av minister Normans kultur på sjunde AP-fonden när han styrde skutan. Rent mjöl i påsen ministern?


Peter Högberg på ämnet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar