torsdag 28 juni 2012

Ikea och landstinget, det finns många beröringspunkter

Vad har Ikea och Landstinget i Kalmar län gemensamt? En hel del troligen!

Peter Högberg skriver bland annat så här:
"När Almedalen drar igång nästa vecka kommer många av de seminarier som genomförs kretsa kring vården och omsorgen. Ett av de seminarier som går av stapeln arrangeras av den RödGröna landstingsmajoriteten i Kalmar län. Ett samarbete som lyfts som ett skyltfönster. Men det är inte bara samarbetet som lyfts utan hur landstinget utvecklar vården. Från att fokuserat på tillgängligheten vidare till Sveriges säkraste sjukvård tar vi steget nu att involvera patienten allt mer i processerna. På seminariet är Ikea inbjudna för att visa på hur de ser på kundrelationen och hur de bygger organisationen kring den."

Om jag vore i Almedalen så vore det ett seminarium som jag definitivt skulle besöka. Tanken på att lära av varandra mellan branscher och privat/offentligt för att kunna nå större framgång är rätt.

1 kommentar:

  1. Landstingen är meningslösa och bör rationaliseras bort. Kostar bara oss skattebetalare en massa pengar som kunde gå till viktigare saker som bättre ersättningsnivåer till arbetslösa och sjuka samt satsningar på att hjälpa hemlösa och missbrukare.

    SvaraRadera