tisdag 31 augusti 2010

Urförbannad!

Nu är vi där! Fattiga får inte köpa sin nödvändiga medicin!

Kulturbloggen skriver så här:

"Privata apotek nekar svårt sjuka att köpa medicin.
Det handlar om svårt sjuka människor som har så låg inkomst och så dyra avgifter för medicin att de inte kan betala hela summan. De kan ha betalningsanmärkning och därför ha privata apotek nekat dem att få köpa medicinen på avbetalning. Trots att de gjort så i flera år och skött inbetalningarna."

Roger är också förbannad.

5 kommentarer:

 1. Så kan det gå om man omvandlar en samhällstjänst (apoteket) till kommersiell verksamhet. De kommersiella aktörerna måste ju försäkra sig om att de får betalt.

  Själv tycker jag att det är förjävligt.

  SvaraRadera
 2. Absolut för jäkligt.

  Givetvis ska landstingen eller kommunernas socialkontor eller liknande ta delat betalansvar så att dessa privatpersoner kan få dela upp betalningarna.

  Det borde gå mycket enkelt att organisera.

  Det bästa vore att helt enkelt avskaffa högkostnadsskyddet och göra all receptskriven medicin gratis för alla.

  SvaraRadera
 3. Jonny, så fort det privata gör bort sig så ska samhället stå där runt ett hörn och ta ansvar. Är det så du resonerar? I stället för mänskligt lidande och krångel så anser jag, och många med mig, att det hade varit bättre att apoteken fått vara i statlig ägo.

  SvaraRadera
 4. Annika :

  I det här fallet är det individer som gjort bort sig privatekonomiskt av olika skäl och fått betalningsanmärkningar.

  Så fort individerna gjort bort sig så kommer staten/landsting/kommun och tar ansvar. Det är väl bra ?

  Istället för att fjanta sig med dessa avgifter vore det som sagt bästa att göra receptutskriven medicin helt fri. Tycker du inte det ?

  Eller vill du ta bort t.ex bankgarantin för småsparare ? Är det så du resonerar ?

  Med privata apotek kommer det att finnas flera hundra nya ställen att hämta ut sin medicin, det gillar inte du.

  Det tycker jag är bra och väldigt många med mig.

  SvaraRadera
 5. Ett; vare sig du eller jag har en enda aning om varför dessa människor inte har ordning i sin ekonomi. I Sverige i dag är det otroligt enkelt att hamna i ekonomiskt trassel utan att "ha gjort bort sig" som du skriver. Arbetslöshet, sjukdom och annat som vi faktiskt inte kan påverka spelar in. Jag vill att människor ska ha garantier och trygghetssystem. Det gör vi bäst genom att äga tillsammans. Privatiseringsivrare vill att det privata ska tjäna slantar och sedan ska samhället ta ansvar för allsköns trassel som dyker upp. Det är inte schysst mot skattebetalarna. I detta kan vi not sannerligen inte enas...

  SvaraRadera